Ofertă de programe

SEP

FILMSZEREDA – ziua 2

2018. septembrie 14.
14

Vineri,  14 septembrie / Cinematograful Csíki Mozi

14.00   Hanussen – 15/12 lei

19.00   Un pas în urma serafimilor – 20 lei

21.45   Kojot – 20 lei

 


Hanussen – 1985, 2h 20min, HU, Szabó István

HU * Subt.: -

Purtând semnătura regizorului Szabó István, acesta fiind şi autorul scenariului în colaborare cu Dobai Péter, coproducţia ungaro-germano-austriacă a fost lansată în 1988, fiind piesa de încheiere a aşa-numitei trilogii germane a autorilor: Mephisto (1981); Redl ezredes (1985); Hanussen.

În 1918, spre sfârşitul războiului, în lupta de la Piave, caporalul Klaus Schneider este grav rănit la cap. În spitalul de front locotenentul major medic dr. Bettelheim observă în timpul tratamentului abilităţile de hipnotizor ale fostului iluzionist, şi ar vrea să profite de ele în tratamentul pacienţilor. Însă căpitanul Nowotny, fost director de varieteu îl îmbie pe Schneider în lumea divertismentului, acesta sub pseudonimul Hanussen purtând succese la Viena, prin predicţii ce se adeveresc. Se mută la Berlin, unde intră în vizorul noii puteri fasciste, care profită de aptitudinile şi renumele lui, ca mai apoi să-l ucidă.

 

Un pas în urma serafimilor (Egy lépés az angyalok mögött) – 2017, 2h 30min, RO, r.: Daniel Sandu

RO * Subt.: HU

Lansat în septembrie 2017, Un pas în urma serafimilor, debutul în lungmetraj al lui Daniel Sandu este unul din cele mai bune filme ale anului trecut. Indiscutabil, primul atu al peliculei este subiectul nemaiabordat în cinematografia, nici în literatura sau în presa românească - „culisele” unui seminar teologic.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi intră într-un seminar teologic ortodox. Iniţial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv; nu după multă vreme, el şi alţi trei colegi sunt etichetaţi de consiliul şcolii drept elevi-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

Trailer

 

Kojot – 2017, 2h 6min, HU, r.: Kostyál Márk

HU * Subt.: RO

Producţie a anului 2016, pelicula Coiot regizată de Kostyál Márk este un film dramatic de acţiune, despre baronii locali de provincie din Ungaria şi oamenii de rând care li se împotrivesc.

Eroul principal Bicsérdi Misi soseşte în satul Tűzkő, unde a moştenit o casă de la bunicul lui, bătrânul Misu, considerat adevărat temerar la vremea lui. Intrat în al patrulea deceniu al vieţii, Misi este un fugarnic frustrat, introvertit, care nu-şi găseşte locul în viaţă. Se lasă purtet de val, ocolind conflictele. Acest trai îi repugnă din ce în ce mai tare. Începe renovarea casei ruinate a moţului său, găsind un adevărat scop pentru sine şi de asemenea pentru Eszter, soţia lui. În noua situaţie, aproape de natură, începe să se regăsească, dar idila se curmă curând. Szojka Pál, mare proprietar de moşii al locului, împreună cu fiul său cumpără pe bani de nimic terenurile din hotar ca să vândă valea unei firme multinaţionale, Când pune ochii şi pe moştenirea lui Misi, acesta ridică mănuşa, şi comfruntarea se înăspreşte: devine război între baron şi omul de rând.

Începe lupta pentru pământ, familie, pentru viaţă şi viitor, pentru bărbatul nou în spirit, ce se naşte.

Ofertă de programe

MAR  
13
FEB  
28
OCT ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE - Spectacol festiv
01
SEP FILMSZEREDA – ziua 6
18
SEP FILMSZEREDA – ziua 5
17

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO