ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

FESTIVALUL TRES COURT LA MIERCUREA CIUC


4 minute. 4 minute este o clipă sau o eternitate. 4 minute este durata în care lumina ajunge de la Pământ pe Marte. 4 minute e prea puţin pentru un cântec bun, şi prea mult pentru o piesă proastă. 4 minute este sigura regulă a Festivalului internaţional Très Court, variabila comună a marii diversităţi de producţii audiovizuale selectate.

4 minute este o provocare pentru regizorii constrânşi să meargă direct la esenţial. 4 minute este în fine intervalul de timp în care spectatorul va râde în hohote, va trece de la uimire, la îngrijorare, la încântare, fără a ajunge niciodată la plictis.

Peste 100 de filme foarte scurte vor fi prezentate la Miercurea Ciuc şi in alte 16 oraşe si comunităţi rurale din ţară.

Festivalul regrupează în fiecare an cele mai bune şi cele mai scurte producţii audiovizuale de pe cele cinci continente. Peste o sută de filme de maxim 4 minute – un concentrat de inventivitate şi imaginaţie într-un format plin de energie.

În 2018, a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional Très Court va avea loc din 1 în 10 iunie în aproape 80 de oraşe din peste 20 de ţări.

 

Program

Vineri, 8 iunuie 2018

19.00 Selecţia internaţională 1

20.30 Selecţia internaţională 2

 

Sâmbătă, 9 iunie 2018

17.00 Selecţia familială pentru copii

19.00 Selecţia Paroles des Femmes

20.30 Selecţia românească

 

Bilete

Preţul biletelor de intrare este de 10 lei (preţ întreg), respectiv 7 lei (preţ redus pentru elevi, studenţi, pensionari, respetiv pentru Selecţia familială pentru copii).

Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul bilete.ro/tres-court-festival/  sau la casieria Cinematografului Csíki Mozi, în zilele de miercuri şi joi (6 şi 7 iunie) între orele 13.00–18.00, iar vineri şi sâmbătă (8 şi 9 iunie) între orele 16.00–20.30.

 

Despre selecţii

Competiţia internaţională reflectă ultimele tendinţe în creaţia cinematografică de pe cele 5 continente: 41 de filme concurează pentru a obţine un loc în cadrul palmaresului, precum şi în inimile şi în voturile unui public exigent.

Competiţia Paroles de Femmes aduce în lumina reflectoarelor personaje feminine puternice şi contrastante. Jucându-se cu graniţa dintre ficţiune şi realitate, această selecţie propune un tur de orizont al perspectivelor feminine, în versiune foarte scurtă bineînţeles.

Selecţia Familială este dedicată copiilor mici şi mari, de la 6 la 106 ani, dornici să călătorească în lumi fantastice imaginate de unii dintre cei mai creativi regizori!

Competiţia românească prezintă 15 filme de maxim 4 minute care se întrec pentru voturile spectatorilor din România şi pentru premiile puse în joc de Orange. Tematicile de anul acesta sunt strâns legate de actualitatea socio-politică în care trăim, aşa că veţi regăsi subiecte precum familia, tehnologia, tradiţiile şi în mod special anul acesta tema corupţiei - în urma unui parteneriat pe care Institutul francez l-a realizat cu asociaţia Iniţiativa România şi festivalul lor anticorupţie intitulat Once upon a time in Romania.

[înapoi]

Ofertă de programe

SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20
SEP FILMTETTFESZT – ÎN LINIŞTE
20
SEP FILMTETTFESZT – PĂLĂRIETARE ŞI NASDECARTOF
19
SEP FILMTETTFESZT – EDEN
19

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO