ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

HEINEKEN ROMANIA ÎŞI MĂREŞTE CAPACITATEA DE PRODUCŢIE CU O NOUĂ LINIE DE ÎMBUTELIERE


O nouă declaraţie de intenţie de colaborare pentru dezvoltarea economică a oraşului a fost semnat la sediul primăriei. Acordul are ca scop creşterea capacităţii de producţie a fabricii HEINEKEN Romania din Miercurea-Ciuc. 

Investiţia, în valoare de peste 8 milioane de euro, va creşte numărul de linii de îmbuteliere de la fabrica de bere la şase, ceea ce va duce la o creştere a producţiei anuale cu aproape 20 de procente. 

„În ultimul an şi jumătate, am purtat numeroase discuţii cu operatorii economici locali despre viitorul comunităţii noastre. Suntem foarte încântaţi asupra faptului că HEINEKEN Romania se aliniează la eforturile noastre de dezvoltare economică" - a declarat primarul municipiului, Korodi Attila.

Federico Agressi, Director Supply Chain la HEINEKEN Romania a explicat că este vorba despre un angajament important pentru viitorul companiei, de care va beneficia şi comunitatea locală. Investiţia se află în faza de proiectare şi, odată obţinută autorizaţia de construcţie, vor începe în curând lucrările propriu-zise. Se aşteaptă ca noua linie de îmbuteliere de ultimă generaţie să fie operaţională până la jumătatea anului viitor. În toate fazele proiectului se va acorda o mare atenţie cooperării cu parteneri locali.

Valoarea forţei de muncă din fabrică a fost subliniată de către Eduard Polschi, directorul fabricii de bere, aceasta declarând că acest aspect este unul care justifică importanţa investiţiei. Directorul a explicat că fabrica de bere produce în prezent 1,3 milioane de hectolitri de bere pe an, iar datorită investiţiei producţia va creşte la 1,6 milioane hectolitri, şi va crea 20 de noi locuri de muncă.

 

22 iunie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO