ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

JOI ÎNCEPE FESTIVALUL FILMSZEREDA


Viaţa culturală estivală din Miercurea-Ciuc este deja plină de viaţă.  Sezonul festivalurilor fiind deschis oficial, am ajuns la momentul în care Filmszereda-Festivalul Cinematografic al Ţinutul Secuiesc revine în prim-plan. Festivalul este aşteptat în fiecare an de iubitorii filmelor de calitate.

Evenimentul din acest an aduce o noutate importantă: pe lângă proiecţia câtorva dintre filmele premiate ale festivalelor din ultimii doi ani, în această ediţie acordăm o importanţă deosebită familiilor. Deoarece familia joacă un rol cheie în viaţa noastră, ne aşteptăm ca acest eveniment să fie foarte popular. Toate cele 17 filme incluse în program tratează tematica familiei într-un sens mai larg sau mai restrâns, cu diferitele sale aspecte: relaţia tată-fiu, mama în căutarea fiicei răpite, străinul într-o comunitate sătească închisă, copilul cu părinţi divorţaţi etc.

Printre proiecţiile festivalului se vor afla următoarele filme: Râpa (în care unul dintre personaje este interpretat de actorul Levente Orbán, născut în Nicoleşti), Evacuare, Falling, iar pentru cei care preferă un stil mai lejer, vom proiecta comedia romantică Aşa eşti perfect. Iar pentru fanii marilor festivaluri, avem o ofertă specială din Cannes, care include Le discours, La Civil şi  The Florida Project.
În cadrul ediţiei din acest an vor avea loc şi premierele a două filme româneşti:  R.M.N. – regizat de către Cristian Mungiu, respectiv filmul de animaţie Merge şi-aşa, în regia lui Valentin Urziceanu. Ambele proiecţii vor fi urmate de întâlniri cu publicul. Filmul Loialitate eternă, a cărei premieră a avut loc în urmă cu aproape o săptămână, se află, de asemenea, în programul festivalului. Vom avea ocazia să discutăm după proiecţie cu regizorul Iványi Marcell şi compozitorul Cári Tibor.
Anul trecut proiecţiile în aer liber s-au dovedit a fi atât de populare, încât ne simţim obligaţi să ducemşi de această dată cinematograful în cartierele din oraş. Puteţi să vă pregătiţi pătura, scaunul, gustările şi răcoritoarele şi să decideţi dacă doriţi să vizionaţi unul dintre filme în curtea Cetăţii Mikó, pe zona verde aflată pe Bulevardul Timişoarei, pe terenul de sport din aleea Ciocârliei sau pe pârtia de schi din Şumuleu. Pentru cei mici recomandăm vizionarea desenului animat Kuflik.

Pe lângă filme, vor exista şi programe alternative, inclusiv un spectacol de teatru, concert şi o sesiune de activităţi pentru copii în timpul proiecţiilor de seară.

Pentru mai multe detalii, urmăriţi pagina de Facebook şi site-ul Filmszereda.

 

 

14 iunie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO