ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

CONSULTARE PUBLICĂ PRIVIND SIDU ŞI PMUD


Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) a municipiului Miercurea-Ciuc sunt lansate în consultare publică. În faza finală a pregătirii documentelor pentru perioada 2021–2030 aşteptăm opinii şi sugestii din partea publicului, a instituţiilor şi a organizaţiilor abilitate până la data de 10 iunie.

„În ultimele luni s-a lucrat intens pentru a se putea actualiza strategia actuală şi pentru a elabora un proiect de strategie care va defini priorităţile politicii noastre de dezvoltare până în anul 2030. Am reuşit să identificăm peste 150 de proiecte care sunt importante pentru oraş şi care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii, a coeziunii comunităţii şi a competitivităţii"- a subliniat în cadrul conferinţei de presă organizată astăzi cu ocazia lansării consultării publice primarul Korodi Attila. Edilul a explicat faptul că un element important în pregătirea strategiilor de dezvoltare a fost colectarea opiniilor publice. Astfel prin completarea chestionarului intitulat Miercurea-Ciuc2030, precum şi a chestionarul privind mobilitatea urbană a reuşit să ajungă la mii de familii. Cu toate acestea înainte de a finaliza planurile şi de a le înainta consiliului local şi Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, este important ca sugestiile populaţiei, ale organizaţiilor şi a instituţiilor comunitare să fie încorporate în strategie.

Biró Zoltán, coordonatorul grupului de lucru privind elaborarea şi implementarea strategiei, a declarat că documentul SIDU este alcătuit din capitole obligatorii din punct de vedere tehnic şi juridic,  iar un capitol se referă la propunerile de dezvoltare locală. Coordonatorul grupului de lucru a menţionat că pe lângă programul „Calitatea vieţii şi bunăstarea socială", care include dezvoltări legate de infrastructură şi servicii, este important şi programul "Competitivitate şi oraş inteligent", care include proiecte de dezvoltare economică precum şi ideile de implementare a conceptului de „smart city”. La fel de important este  programul "Miercurea-Ciuc verde", care se concentrează pe zona de protecţia mediului, pe ideile de dezvoltăre bazate pe valorile locale de mediu şi eficienţă energetică. Programul de incluziune socială se bazează pe servicii sociale şi dezvoltare. Propunerile de dezvoltare a mobilităţii locale şi regionale sunt cuprinse în cel de-al cincilea capitol, în timp ce propunerile de dezvoltare regională sunt cuprinse în capitolul şase. Este important de menţionat faptul că elaborarea detaliată a acestor măsuri şi programe vor fi incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă  şi în viitorul document de dezvoltare pentru zona metropolitană a regiunii.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului sunt disponibile pe site-ul www.miercureaciuc.ro. Observaţiile, sugestiile privind setul de propuneri prezentate pot fi transmise până la data de 10 iunie prin e-mail la primaria@miercureaciuc.ro sau birozoltan@szereda.ro. 

 

27 mai 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO