ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

COORDONATOAREA UCIR: MIERCUREA-CIUC ESTE UN PUNCT DE REFERINŢĂ LA NIVEL NAŢIONAL


Miercurea-Ciuc şi judeţul Harghita sunt considerate etalon la nivel naţional în contextul etapei de autorencesământ – a declarat Silvia Pisică, coordonatoarea Unităţii de Coordonare şi Implementare a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021 (UCIR) cu ocazia vizitei sale de astăzi desfăşurate în Miercurea-Ciuc. După cum a explicat, contextul vizitei sale este procentul mare de participare a populaţiei la recensământ.

 

 

Silvia Pisică, coordonatoarea UCIR şi Anda Finţi, care se ocupă de finanţele aceleiaşi organizaţii, au făcut o vizită neaşteptată în oraşul nostru pentru a afla motivele exploziei procentului de participare din ultimele săptămâni la faza de autorecenzare. Oaspeţii, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în comun cu primarul Korodi Attila, au lăudat succesul campaniei de recensământ la nivel local şi judeţean. La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, respectiv Maria Abos, conducătorul Institutului Judeţean de Statistică Harghita.

Korodi Attila a explicat faptul că 66% din populaţia din Miercurea-Ciuc a folosit opţiunea de autorecenzare şi doar o treime din aceştia au recurs la folosirea de asistenţă oferită de recenzorii din punctele ARA.

„Nu ştiu cât de mult sunteţi conştienţi de acest lucru, dar sunteţi un exemplu pentru întreaga ţară, ar trebui să fiţi mândri de această rată” – a spus Silvia Pisică, subliniind că datele obţinute în urma recensământului sunt folosite întotdeauna pentru a pregăti decizii politice şi strategii de îmbunătăţire a nivelului de trai, iar datele colectate nu sunt folosite în alte scopuri.

Potrivit lui Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, creşterea explozivă poate fi explicată prin încrederea manifestată de populaţie în instituţiile din judeţ, prin comunicarea bună între instituţiile care participă în această campanie, şi, nu în ultimul rând, succesul campaniei de comunicare derulată de către Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc.

În privinţa datelor de participare, la începutul lunii aprilie procentul celor care au completat chestionarele online în Miercurea-Ciuc era de 13%, în timp ce la nivelul întregului judeţ acest procent era de 14%. La momentul conferinţei de presă datele arată un procent de 66% la nivelul municipiului, respectiv de peste 60% în judeţ. Judeţul Harghita se află pe locul doi în ţară după judeţul Braşov, în timp ce Miercurea-Ciuc se află în primele cinci locuri în clasamentul municipiilor.

„Nu ştim la ce procentaj se va ajunge până la sfârşitul etapei de autorecenzare în Miercurea-Ciuc. Încercăm să identificăm grupurile ţintă la care nu am ajuns încă prin campania noastră de comunicare, şi ne pregătim pentru următoarea etapă” – a declarat Korodi Attila.

 

16 mai 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO