ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

LUNA VIITOARE ÎNCEPE RENOVAREA AUTOGĂRII


Astăzi a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor privind reabilitarea staţiei de autobuz din Miercurea-Ciuc. Lucrările sunt preconizate să înceapă în luna iunie şi vor fi finalizate în a doua jumătate a anului viitor. Proiectul în valoare de aproape 11,43 milioane de lei va fi realizat de către Niliten Construcţii SRL din Bucureşti, firma fiind unul bine cunoscut în oraş fiind implicat în mai multe proiecte de anvergură.

Iată că am ajuns la o nouă etapă privind realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a munipiului. Astăzi dimineaţă a fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea autogării de către viceprimarul Bors Béla şi Alina Zaporojan, director general al Niliten Construcţii SRL. Durata contractului este de 12 luni, dar, din cauza întreruperii lucrărilor în timpul lunilor de iarnă, este realist să ne aşteptăm la finalizarea lucrărilor abia în toamna anului 2023.

Compania din Bucureşti este deja antreprenorul a patru proiecte majore în Miercurea-Ciuc: a realizat reabilitarea termică a Liceului Tehnologic „Venczel József”, iar în prezent lucrează la construcţia atelierului Liceului Tehnologic „Kós Károly”, a sălilor de sport de la Liceul de Artă „Nagy István” respectiv Şcoala Generală „Petőfi Sándor”.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc a subliniat cu această ocazie că se aşteaptă ca antreprenorul să furnizeze o cantitate şi o calitate corespunzătoare a forţei de muncă necesară pentru realizarea acestui proiect. Viceprimarul Bors Béla a adăugat că lucrările ar putea începe în prima parte a lunii iunie.

Renovarea autogării din Miercurea-Ciuc înseamnă, de fapt, o reconstrucţie completă, aici fiind amenajate terminalul transportului public local ca şi terminalul interurban, iar vehiculele vor putea staţiona pe teritoriul terminalului doar pe durata urcării şi coborârii călătorilor.

Ca parte integrantă a infrastructurii de autobuze, pe strada Salcâm, în curtea societăţii comerciale Goscom, va fi amenajat un depou cu spaţii necesare pentru autobuzele pe gaz comprimat, care deservesc transportul public local, respectiv ateliere de reparaţii şi o staţie de alimentare. Pentru această investiţie din urmă procedura de licitaţie va trebui repetată.

 

16 mai 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO