ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

S-A APROBAT NOUL REGULAMENT DE REPARTIZARE A LOCUINŢELOR ANL


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat noile reguli de repartizare şi închiriere a locuinţelor construite din fondul locativ de stat, rezolvând problema care anul trecut a obligat mai multe familii tinere să se mute din apartamentele care le-au fost repartizate. Indexarea în proporţie cu inflaţia a impozitului pe anul 2023, este impusă prin lege, iar conducerea oraşului a solicitat deja consilierii de a avea o dezbatere amplă pentru a uşura situaţia contribuabililor.

 

 

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a avut astăzi, 29 aprilie, şedinţa ordinară lunară. Noile reguli de repartizare a locuinţelor pentru tineri construite din fondul locativ de stat (ANL) au fost adoptate ca punct cheie de pe ordinea de zi. Reglementările anterioare făceau imposibilă asigurarea unei locuinţe pentru cei care îşi schimbau locul de muncă, însă noul lor loc de muncă nu era înregistrat în Miercurea-Ciuc. Această condiţie va fi eliminată, astfel pentru familiile care solicită o locuinţă va fi suficient ca solicitantul să fie angajat la o firmă sau instituţie înregistrată în Miercurea-Ciuc la momentul semnării contractului, iar schimbarea ulterioară a locului de muncă nu va mai fi un factor descalificator. Noua legislaţie oferă, de asemenea, o oportunitate de a aborda situaţia familiilor care au avut dificultăţi anul trecut.

O decizie mai puţin populară, dar o obligaţie legală, municipalitatea a indexat impozitele şi taxele locale care constau într-o anumită sumă în lei în funcţie de inflaţia de anul trecut. Având în vedere inflaţia de 5,1%, acest lucru implică o creştere semnificativă a impozitelor şi taxelor pe anul viitor. Primarul Korodi Attila le-a cerut deja consilierilor locali să caute modalităţi de a uşura situaţia familiilor contribuabile atunci când se va discuta această problemă la sfârşitul anului. 

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, au fost luate decizii privind reorganizarea creşei, introducerea unui program Internship al primăriei, solicitarea de granturi pentru promovarea de soluţii inteligente pentru siguranţa traficului şi securitate publică, şi semnarea unui acord de cooperare cu municipalitatea Győr din Ungaria.

 

29 aprilie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO