ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

DEVIEREA TRAFICULUI: SITUAŢIE COMPLEXĂ


Problemele de trafic previzibile care rezultă din închiderea pasajului de peste calea ferată au fost abordate prin măsurile luate până în prezent, iar alte intervenţii sunt aşteptate pe măsură ce se analizează situaţia curentă. Începând de luni, trecerea autovehiculelor de la pasajul subteran de vizavi de benzinăria MOL va fi controlat de un semafor provizoriu, şi rămâne de văzut dacă  acest lucru oferă a soluţie sau nu.

 

 

„În cazul în care coridoarele de trafic sunt deja constrânse, închiderea unui pod creează situaţii care nu pot fi anticipate din toate punctele de vedere. De aceea, în urma consultării cu constructorul, poliţia şi CFR, am aşteptat până săptămâna aceasta pentru a testa regimul de circulaţie modificat în timpul vacanţei şcolare", a declarat primarul Korodi Attila la conferinţa de presă de astăzi, ţinută împreună cu viceprimarul Bors Béla, în cadrul căreia au abordat întrebările cele mai frecvente legate de situaţie.

Pasajul subteran vizavi de benzinăria MOL va fi dotat cu un sistem de semafoare, care va funcţiona începând de luni, 2 mai. Poliţia rutieră a aprobat doar o intervenţie temporară şi nu va sprijini semafoarele dacă coada de maşini se va extinde până la strada Braşovului. Traficul de pe strada Obor este îngreunat şi de faptul că sistemele bazate pe GPS direcţionează traficul de tranzit către aceasta. Ieri, primăria a făcut demersurile necesare pentru ca sistemele GPS să recomande traficului de tranzit varianta de ocolire.

Din cauza prezenţei traficului greu mai sunt discuţii despre fezabilitatea unui sens giratoriu temporar la intersecţia dintre străzile Braşovului şi Zöld Péter, o decizie finală va fi luată săptămâna viitoare.

Executantul reconstrucţiei podului, Strabag SRL a primit astăzi un aviz favorabil din partea companiei feroviare, care îi permite să înceapă să organizeze trecerea de pietoni pe lângă şantier – cunoscând deja parametrii avizării reconstrucţiei şi a amenajării a şantierului. Rămâne de văzut cum va hotărî CFR-ul referitor la această problemă.

Situaţia este ceva mai clară în ceea ce priveşte acordarea priorităţii pentru traficul care vine de pe strada Poienii şi intră pe strada Harghitei spre ieşirea din Odorheiu Secuiesc, precum şi amplasarea unui indicator STOP pentru cei care vin dinspre pasaj. Cu toate acestea, acest lucru este încă în curs de analiză  şi, dacă se va decide să se schimbe dreptul de trecere, pe lângă înlocuirea indicatoarelor schimbarea va fi precedată şi de marcaje speciale. Săptămâna următoare încă nu se vor face modificări.

 

29 aprilie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO