ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ÎN DATE DE 26 APRILIE PASAJUL PESTE CALEA FERATĂ VA FI ÎNCHIS CIRCULAŢIEI!


În urma consultării cu executantul lucrărilor s-a decis închiderea traficului auto şi pietonal pe pasajul peste calea ferată începând de marţi, 26 aprilie, ora 8.00, dată la care vor începe lucrările de reconstrucţie a podului. Conducătorii de autovehicule pot folosi ca traseu alternativ strada Poienii şi drumul de ocolire tronsonul Sud-Nord, traseu care va oferi o alternativă la traversarea în siguranţă a căii ferate. În cazul pietonilor recomandăm folosirea pasajului subteran situat în strada Băilor.

 

 

Construită în 1974, podul de 198 de metri lungime a suferit renovări majore în 1994 şi 2006, dar o nouă renovare nu ar satisface necesităţile actuale. Motiv pentru care Primăria Miercurea-Ciuc a depus o cerere de finanţare la Uniunea Europeană pentru reconstrucţia acesteia. UE oferă 17,24 milioane de lei sub formă de granturi de mobilitate, dar în condiţiile în care preţurile în domeniul construcţiilor au scăpat de sub control, această sumă reprezintă doar o treime din totalul investiţiei, care se estimează că va ajunge la 48,7 milioane de lei.

Contractul de execuţie a fost semnat cu firma Strabag SRL. În urma discuţiilor cu executantul au decis, că în data de 26 aprilie, marţi, la ora 8.00 dimineaţă se închide circulaţia peste podul. Demolarea va începe cu îndepărtarea stratului asfaltic şi cu îndepărtarea diferitelor cabluri suspendate pe pod.

Închiderea podului va îngreuna semnificativ traficul, dar au fost prevăzute rute alternativ atât pentru traficul pietonal cât şi pentru cel de vehicule. Pasajul subteran din prelungirea străzii Băilor este deja deschis circulaţiei pietonale, fiind curăţat, dezinfectat şi dotat cu un iluminat permanent. Traficul auto va putea folosi strada Poieni şi drumul de ocolire pentru a evita podul, iar pe durata lucrărilor strada Uzinei Electrice va fi din nou cu dublu sens pentru maşinile sub 3,5 tone.

Cea mai vizibilă schimbare va fi o creştere a lăţimii podului: carosabilul va avea o lăţime de 7,80 metri (două benzi), cu o balustradă şi o bordură de 70-70 de centimetri pe ambele părţi, urmate de 2,5 metri de trotuar şi pistă pentru biciclişti pe ambele părţi, şi de o barieră de 30-30 de centimetri pe margini. Pilonii de susţinere nu vor fi demolaţi, ci doar consolidaţi şi pe ei vor fi amplasate grinzi prefabricate din beton. Iluminarea va fi asigurată de 42 de becuri LED montate pe stâlpuri înalte de 9 metri.

Facem apel la conducătorii auto să fie atenţi la modificările de trafic!

 

21 aprilie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO