ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SĂ FIM CÂT MAI MULŢI! AUTORECENZAŢI!


Rata de participare în Miercurea-Ciuc în cadrul etapei de autorecenzare din cadrul recensământului naţional în desfăşurare este încă sub media naţională, astfel că Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc pregăteşte o amplă campanie de mobilizare prin contactarea firmelor şi instituţiilor locale. Un punct culminant al acestei campanii va fi ziua de mâine, 20 aprilie:  Primăria va pune la dispoziţie o linie telefonică de asistenţă pentru a-i ajuta pe cei interesaţi la completarea formularului.

 

 

Interesul pe plan naţional pentru etapa de autorecenzare este îngrijorător de scăzut, nici Miercurea-Ciuc nu face excepţie în acest caz. Miza procesului de recensământ este însă unul destul de mare: este foarte probabil ca în ultima etapă a recensământului recenzorii nu vor putea ajunge la toate gospodăriile listate, astfel datele multor familii nu vor fi introduse în baza de date. Acest aspect va avea un impact major în viitor, mai ales în privinţa educaţiei în limba maternă.

„În urma unui apelului  primăriei, multe întreprinderi le vor oferi angajaţilor posibilitatea de a completa chestionarele de recensământ chiar în timpul orelor de lucru. Dorim să implicăm cât mai multe familii, făcând apel la responsabilitatea antreprenorială” – a declarat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi, 19 aprilie.    

Partenerii noştri în această campanie de mobilizare sunt Asociaţia Antreprenorilor din Ciuc, Asociaţia „Csíki Vendéglátósok Egyesülete”, Patronatul Român – filiala judeţeană Harghita, şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Harghita.

În cadrul conferináei de presă organizat la Centrul de Relaţii cu Publicul al Primăriei, edilul a declarat că Primăria va asigura celor interesaţi o linie telefonică de asistenţă în ziua de 20 aprilie. Numerele de telefon la care se poate apela între orele 8.00 şi 16.00 pentru îndrumare sunt 0725 994880, 0722 526418, 0726 167182, în timp ce numărul naţional verde este 0314 338300.

Reamintim celor care doresc să participe la autorecenzare că este important să cunoască CNP-urile membrilor de familie şi că butonul „Complete interview", care va apărea în mod continuu în timpul chestionarului, trebuie să fie apăsat numai după ce a fost completat întregul set de întrebări. Persoana care completează chestionarul are dreptul la o zi liberă.

 

19 aprilie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO