ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

O NOUĂ INVESTIŢIE MAJORĂ LA ORIZONT ÎN MUNICIPIUL MIERCUREA-CIUC


Un nou investitor îşi va începe în curând activitatea în Miercurea-Ciuc. Declaraţia intenţiei de colaborare, care va pune bazele realizării investiţiei, a fost semnat astăzi de către reprezentanţii Municipiului Miercure-Ciuc, Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft., Controlsoft Automatizare S.R.L., Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti, Miercurea Ciuc şi Liceul Tehnologic „Székely Károly”.

 

 

„Dezvoltarea economică nu este niciodată un succes al administraţiei locale, ci mai degrabă este rezultatul activităţilor unor întreprinderi entuziaste, la care municipalitatea şi sistemul de învăţământ pot contribui şi ajuta”- a subliniat primarul Korodi Attila la evenimentul organizat astăzi, 8 aprilie, în faţa presei. După cum a precizat edilul, în urma unor consultări îndelungate purtate de biroul de dezvoltare economică al primăriei, s-a luat decizia ca firma ungară Controlsoft-Automatika Szolgáltató Kft, furnizor de soluţii complete de control şi automatizare pentru retele de apa, să construiască împreună cu filiala din România o hală de producţie şi o clădire de birouri în cadrul unui proiect de investiţii de 1,35 milioane de euro.

Tromposch Julianna, directorul general al filialei, a prezentat detaliile proiectului şi planurile companiei. După cum am putut afla, întreprinderea este implicată de peste 30 de ani în automatizarea instalaţiilor de apă şi apă uzată, urmărind în mod constant tendinţele de modernizare. Decizia de a construi o fabrică şi o clădire de birouri de 600 m2 în Miercurea-Ciuc a fost precedată de o evaluare amănunţită şi îndelungată. Prin această evaluarea s-a constatat faptul că în oraşele mari piaţa muncii este aglomerată şi că exista o fluctuaţie a resurselor umane care nu este avantajoasă pentru compania lor. „Vrem să fim un partener în eforturile autorităşilor locale de a ajuta pe tinerii absolvenţi de şcoală să îşi găsească locuri de muncă în oraşele lor natale” - a subliniat Tromposch.

Construirea fabricii se află deja în faza de planificare, lucrările urmând să înceapă în cursul acestui an, iar producţia ar urma să înceapă în 2023. Ca personal de birou vor fi angajaţi ingineri electricieni, ingineri IT şi ingineri mecanici, în timp ce în hala de uzină vor fi angajaţi electricieni şi tehnicieni şi se va oferi, de asemenea, pregătire practică pentru elevii din şcolile profesionale. Scopul investitorilor este de a colabora cu întreprinderile locale în scopul implementării unor proiecte de mare anvergură.

8 aprilie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO