ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

DEBUTEAZĂ PRIMA ETAPĂ DE VOT A BUGETĂRII PARTICIPATIVE


Prima ediţie a bugetării participative a ajuns la debutul etapei de votare a proiectelor. Începând cu 1 aprilie puteţi decide, care dintre cele 7 proiecte vor fi implementate de municipalitatea din Miercurea-Ciuc.

Pentru prima dată, municipalitatea oraşului Miercurea-Ciuc a alocat o sumă de 500 de mii de lei pentru implementarea proiectelor de buget participativ. Începând cu 1 februarie, orice persoană cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul sau adresa în Miercurea-Ciuc, a putut trimite o idee. Până la termenul limită, au fost primite 62 de propuneri, majoritatea de la persoane fizice. Comisia de unsprezece membri, formată din reprezentanţi ai diferitelor departamente ale primăriei, viceprimari şi doi consilieri locali, a filtrat mai întâi ideile şi propunerile foarte incomplete şi cu un conţinut similar.

Cele 21 de propuneri rămase au fost apoi supuse unei analize amănunţite, luând în considerare aspecte economice, urbanistice şi de gospodărire urbană, iar în unele cazuri comisia a solicitat clarificări suplimentare de la persoana care a făcut propunerile. În cele mai multe cazuri, proiectul nu era „viabil", deoarece era deja inclus în planurile de dezvoltare pe termen scurt sau mediu ale oraşului, dar au existat şi exemple în care bugetul estimat de solicitant era cu mult sub bugetul realist pentru implementarea acestuia. În plus, comisia a fost nevoită să excludă anumite idei, deoarece acestea urmau să fie implementate pe terenuri private. În cele din urmă, comisia a decis să permită locuitorilor oraşului să voteze cu privire la 7 propuneri de proiecte.

Proiectele validate pot fi votate, online, pe platforma bugetării participative bugetareparticipativa.miercureaciuc.ro. Fiecare cetăţean poate vota câte un proiect din fiecare domeniu. Prima etapă de vot se va desfăşura în intervalul 1–30 aprilie. Procesul de votare necesită codul numeric personal (CNP). În etapa a doua de votare (9–20 mai) fiecare cetăţean poate vota doar pentru o singură idee.

 

4 aprilie 2022

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO