ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

DUMINICĂ TRIMITEM AJUTORUL UMANITAR ORAŞULUI BEREG


Două camioane cu ajutoare umanitare de urgenţă vor pleca mâine, 6 martie de la Miercurea-Ciuc spre Bereg, pentru a răspunde nevoilor oraşului nostru înfrăţit din Transcarpatia. Majoritatea donaţiilor constă din generatoare şi tablouri de siguranţă, fiind donate de către primărie, societăţi municipale şi întreprinderi locale.

 

 

Şase persoane din cadrul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc vor pleca duminică spre Bereg, în Transcarpatia, pentru a duce ajutoare de urgenţă în oraşul nostru înfrăţit, ameninţat de război. În ziua izbucnirii războiului ruso-ucrainean, ne-am oferit ajutorul pentru Bereg, iar lista de necesităţi trimisă de primarul oraşului, Babják Zoltán, includea în principal echipamente utile pentru electricitate şi apă potabilă.

„În prezent, locuitorii din Bereg au nevoie de echipamente care nu pot fi obţinute din donaţiile obişnuite ale comunităţii. Prin urmare, am contactat companii specializate în domeniile indicate, care dispun de echipamentele necesare. Ne-au fost oferite şi alte donaţii, pe care le vom utiliza la momentul oportun, când lista de nevoi a locuitorilor din Bereg se va completa”, a declarat primarul Korodi Attila în cadrul conferinţei de presă organizată astăzi.

Locuitorii din Bereg sunt sprijiniţi de către primărie, companiile municipale Harvíz SA, Goscom SA, Eco-Csík SRL, iar printre donatori putem aminti companiile private Asociaţia ING Service a Közösségért, Sazy Trans Impex, Gerkon Electro, Electric Inst şi Electric Com. Astfel Miercurea-Ciuc trimite ca ajutor umanitar în Bereg şase generatoare de mare capcitate, şase tablouri de siguranţă automate, şase rezervoare de apă de 1 metru cub, un compresor, furtun de incendiu, conectori electrici trifazici şi cabluri electrice. Valoarea totală a donaţiilor este de 100 mii de lei cu TVA inclus. Mulţumim pe această cale părţilor implicate pentru sprijinul acordat!

 

5 martie 2022         

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO