ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SE PREGĂTESC SCHIMBĂRI IMPORTANTE ÎN DOMENIUL CIRCULAŢIEI


În cadrul şedinţei de astăzi, 25 februarie, Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a luat măsuri în ceea ce priveşte trecerii în proprietatea municipiului a pasajului subteran de cale ferată, respectiv amplasării staţiilor de încărcare a maşinilor electrice, totodată în urma hotărârii consiliului suntem mai aproapre de funcţionarea permanentă a cinematografului.

 

În cadrul şedinţei din februarie a Consiliului Local al Municipiului Miercurea-Ciuc, au fost luate o serie de decizii care deschid calea pentru investiţii de mare anvergură. Unul dintre acestea este proiectul de hotărâre care ar urma să rezolve situaţia pasajului subteran de cale ferată, care leagă străzile Băilor şi Vörösmarthy. Pasajul subteran se află în domeniul public al statului concesionat de CFR, şi după pregătiri îndelungate, o vizită recentă la faţa locului a convins părţile că trecerea pasajului în proprietatea municipiului ar fi benefică. Pentru oraş acest lucru este urgent, deoarece pasajul subteran pietonal ar trebui să fie redeschis înainte ca podul pasajului feroviar să fie demolat.

Anul trecut, Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat un program de finanţare pentru ca autorităţile locale să amplaseze staţii de încărcare pentru maşini electrice. Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate al proiectului, care prevede 15 staţii de încărcare cu un sprijin guvernamental de 2,8 de milioane de lei şi 1,1 milioane de lei din buget propriu. Viceprimarul Borş Béla a declarat că, dacă în 2020, în Miercurea-Ciuc erau înregistrate 12 maşini electrice, anul trecut numărul acestora a crescut la 44.

Un alt punct de pe ordinea de zi demn de menţionat din punctul de vedere al vieţii culturale a oraşului este decizia privind cotizaţia care va fi plătită Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi, care se ocupă de administrarea cinematografului: suma care va fi plătită va permite asociaţiei să angajeze un manager de cinematograf începând cu luna martie, a cărui sarcină va fi de a începe şi de a menţine funcţionarea permanentă a cinematografului.

 

25 februarie 2022 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO