ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

POLIŢIA LOCALĂ: S-A DAT STARTUL LA RECRUTAREA DE PERSONAL


Poliţia Locală Miercurea-Ciuc a anunţat astăzi concurs la douăsprezece de posturi pentru poliţişti locali, marcând o etapă importantă în procesul de consolidare a instituţiei. În prima etapă va fi constituită Compartimentul de Ordine Publică şi Intervenţie, respectiv Compartimentul Circulaţie cu opt, respectiv patru poliţişti locali. Rezultatele finale ale concursului vor fi publicate pe 31 martie.

Prezenţa instituţiei subordonate municipalităţii se va face simţită în curând în spaţiile publice din reşedinţa de judeţ, întrucât Poliţia Locală Miercurea-Ciuc a publicat astăzi anunţul privind scoaterea la concurs a douăsprezece posturi de poliţişti locali. În prima rundă, vor fi consolidate compartimentele de ordine publică şi cel de al circulaţiei.

Membrii compartimentului de ordine publică vor lucra în principal în zonele publice aglomerate ale oraşului (pieţe, zone pietonale, parcuri, în jurul gărilor şi staţiilor de autobuz etc.) şi în apropierea zonelor defavorizate.

Poliţiştii rutieri vor avea rol în prevenirea parcărilor ilegale, aplicarea contravenţiilor şi a infracţiunilor rutiere.

Poliţiştii locali colaborează cu poliţia naţională, iar principala lor sarcină este prevenţia. Desfăşurarea de investigaţii nu face parte din atribuţiile lor.

„Scopul nostru nu este doar de a oferi locuri de muncă pentru douăsprezece persoane, ci şi de a crea siguranţă publică mai mare în Miercurea-Ciuc prin angajarea a doisprezece poliţişti locali dedicaţi şi exemplari”, a declarat primarul Korodi Attila.

Poliţia locală va fi întărită în curând şi în domeniul administrativ, iar recrutările pentru compartimentul de protecţia mediului, de control al activităţii comerciale şi de disciplină în construcţii vor urma într-o etapă ulterioară. Potenţialii poliţişti locali sunt evaluaţi mai întâi în ceea ce priveşte abilităţile lor de logică şi raţionament, apoi în aria aptitudinilor fizice. Acestea vor fi urmate de un examen scris şi de un interviu, iar cei care absolvă etapele de concurs, vor participa la trei luni de pregătire de bază.

Informaţii privind concursurile pot fi găsite aici.

18 februarie 2022  

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO