ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

AUTOBUZE NOI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI VIITOR


În cadrul proiectului bazat pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, un alt contract a fost semnat de părţile implicate: de data aceasta, Bors Béla, viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc şi Gabriel Stanciu, administratorul al Dutch Truck Services, câştigătorul procedurii de achiziţie publică au convenit despre achiziţia a douăzeci şi trei de autobuze ecologice pe bază de GNC.

În cadrul conferinţei de presă privind achiziţia autobuzelor, primarul Korodi Attila a subliniat că autospecialele care vor fi cumpărate de municipalitate sunt adaptate la condiţiile locale: vehiculele au o lungime de 8-8,5 m şi o lăţime de aproape 2,5 m, au minim 35 de locuri în picioare şi pe scaune şi au podele joase, astfel încât persoanele în scaun cu rotile să le poată folosi fără niciun fel de impediment. Potrivit primarului, noile autobuze vor îmbunătăţi transportul public în oraş: mai multe autobuze vor circula pe mai multe rute, cu frecvenţe mai mari, ceea ce va face serviciul mai atractiv.

Vehiculele IVECO vor fi livrate în etape: primele cinci vor fi livrate în termen de şase luni de la data ordinului de începere. Cu toate acestea, primirea autobuzelor va fi condiţionată de finalizarea depozitului de vehicule, inclusiv a staţiei de alimentare. Pentru acest proiect, procedura de achiziţie publică pentru proiectarea tehnică este în curs de desfăşurare. Prin urmare, se aşteaptă ca întreaga flotă să ajungă în oraşul nostru până la sfârşitul anului 2023.

Potrivit lui Gabriel Stanciu, administratorul Dutch Truck Services, semnarea acestui contract reprezintă un pas important către transportul de zero emisie.

 

2 februarie 2022         

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO