ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

UNDĂ VERDE ACORDULUI DE ÎNFRĂŢIRE CU MÁRIAPÓCS


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat semnarea unui acord de înfrăţire cu oraşul Máriapócs din Ungaria, totodată a hotărât şi despre oficializarea steagului municipiului; s-au votat despre extinderea grupului ţintă pentru reducerile acordate familiilor mari; s-a aprobat reţeaua şcolară pentru următorul an şcolar, precum şi aplicarea sistemului naţional de burse pentru al doilea semestru al anului şcolar în curs. De asemenea s-a făcut un pas important în direcţia aplicării schemei de compensare a facturilor la energie şi gaze naturale.

 

 

Conducerea municipiului are intenţia de a adopta bugetul municipiului pentru anul 2022 în data de 10 februarie. În cadrul şedinţei ordinare de astăzi a consiliului primarul Korodi Attila a relatat şi despre proiectul de buget, care se află în prezent în faza dezbaterii publice.

„Vom fi martorii unei schimbare de accent: vom putea face progrese substanţiale în domeniile regenerării urbane – reabilitarea clădirilor şi a spaţiilor verzi –,a mobilităţii şi eficienţei energetice. Cu toate acestea, fondurile europene pentru modernizarea reţelei stradale nu vor fi accesibile, astfel încât va fi esenţial să mobilizăm resurse proprii sau guvernamentale pentru această sarcină" – a declarat edilul.

Ca o decizie de o importanţă deosebită pentru locuitorii municipiului, consiliul a aprobat preţul de producere şi distribuţie a energiei termice de 963,63 lei/Gcal, care va intra în vigoare de la 1 februarie. Aprobarea preţului furnizorului Goscom S.A. este o condiţie pentru ca consumatorii casnici al energiei termice să beneficieze de compensaţiile pe care statul şi municipiul le va acorda. Datorită fondurilor de la primărie şi de la stat, este garantată aplicarea preţului unitar de anul trecut, de 250 lei.

De asemenea, consiliul a aprobat şi proiectul de steag al municipiului, astfel încât procesul de aprobare poate continua acum la Bucureşti.

În urma hotărârii consiliului primarul Korodi Attila ar putea semna şi acordul de înfrăţire cu Máriapócs. Colaborarea se bazează pe cultul Fecioarei Maria: orăşelul din Ungaria este un loc de pelerinaj, ca şi Şumuleul-Ciuc.

De asemenea, consiliul a aprobat reţeaua şcolară pentru anul şcolar 2022–2023 – fără modificări esenţiale – şi aplicarea metodei de acordare a burselor pentru semestrul al doilea al acestui an şcolar.

S-au extins de asemenea programul pentru familii mari: au fost susţinute familii monoparentale cu cel puţin trei copii, dar de acum încolo beneficiile sunt accesibile şi pentru familiile monoparentale cu un singur copil sau cu doi copii.

 

28 ianuarie 2022         

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO