ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ÎN PRAGUL PROIECTĂRII VARIANTEI DE OCOLIRE


Primarul Korodi Attila şi Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat astăzi în Bucureşti un protocol de colaborare, care prevede proiectarea variantei de ocolire a municipiului Miercurea-Ciuc şi satele învecinate din Ciucul de Sus. Pe termen lung, varianta de 19,1 kilometri va conecta zona Ciucului la viitoarea autostradă A8 (Ungheni–Târgu Mureş). Proiectarea şi construcţia variantei de ocolire, care se va desprinde de drumul european 578 înainte de Jigodin şi se va reconecta înainte de Racu, ar putea începe cel mai devreme în 2024.

„Centura semicirculară" a municipiului are un trecut de mai mult de un deceniu, dar a fost blocat de-a lungul anilor. În parteneriat cu Sâncrăieni, Ciceu, Siculeni şi Racu anul trecut a fost scoasă din impas, iar primarul Korodi Attila şi directorul general CNAIR, Cristian Pistol au semnat astăzi un protocol de colaborare pentru proiectare (actualizarea studiului de fezabilitate, proiectare tehnică şi DTAC).

Traseul va avea o lungime totală de 19,1 km, ocolind Miercurea-Ciuc dinspre vest, Ciceul şi Siculeniul dinspre est, şi se va reîntâlni cu drumul european sub Racu, iar pe termen lung va fi o continuare a drumului expres care va lega reşedinţa de judeţ de Gheorgheni şi de autostrada A8. Proiectul include construcţia a zeci de poduri, inclusiv trei pasaje peste cale ferată.

Elaborarea studiului de trafic şi actualizarea studiului de fezabilitate din 2010 va dura circa doi ani, iar proiectarea detaliată şi construcţia ar trebui să înceapă în 2024. În ceea ce priveşte valoarea lucrărilor, studiul anterior din 2010 estima costurile de proiectare şi construcţie la 150 de milioane de euro.

 

12 ianuarie 2022        

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO