ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

COLABORARE CU SALVATORII MONTANI DIN CIUC


Salvarea montană este o parte esenţială a dezvoltării turismului. De aceea, autorităţile locale din Miercurea-Ciuc consideră important faptul că în urma unui proces îndelungat, au reuşit să consolideze colaborarea cu Asociaţia Salvamont Ciuc şi să o pecetluiască cu un contract de servicii la mijlocul lunii decembrie.   

Conform contractului, Miercurea-Ciuc va contribui cu 200 de mii de lei pe an la activităţile asociaţiei. Această sumă va fi utilizată pentru a oferi asistenţă şi  acordarea primului ajutor în caz de accident, pentru patrularea traseelor turistice şi pentru a desfăşura activităţi preventive, cum ar fi refacerea marcajelor turistice, întreţinerea traseelor de escaladă sau organizarea programelor de prevenire pentru copii.

Cei 13 salvatori montani atestaţi care fac parte din asociaţie îşi pot desfăşura activitatea pe traseele turistice şi pe pârtiile de schi din zona administrativă a municipiului, iar asociaţia trebuie să asigure membrilor săi echipament individual şi de salvare adecvat, instruire şi legături de telecomunicaţii.

Cu sprijinul oraşului, salvamontiştii din Ciuc îşi pot face treaba mai eficient, iar noi ne putem simţi mai în siguranţă în natură!

 

30 decembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO