ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ÎNCEPEM ANUL NOU CU IDENTITATE VIZUALĂ NOUĂ


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc va începe anul 2022 cu o nouă identitate vizuală: a existat o cerere tot mai mare de înlocuire a imaginii vechi, iar elementele identităţii vizuale proaspete se vor reflecta în multe domenii în cadrul clădirii Primăriei, în comunicarea externă şi internă a instituţiei – şi ulterior pe site-ul reînnoit.

 

Nevoia unei schimbări a brandului Primăriei a fost resimţită atât în cadrul instituţiei, cât şi de către cetăţeni, şi în multe privinţe este legată de realizarea noii pagini de web a instituţiei, aflat în dezvoltare. Unele elemente ale noii imagini au fost prezentate pentru prima dată publicului cu ocazia felicitărilor de Crăciun.

Noul brand, în centrul căreia se află noul logo, a fost creat de László Hajnalka. Designerul grafic a explicat că a dorit să creeze un logo care să aibă o semnificaţie nu numai pentru localnici, ci şi să fie înţeles de toată lumea. Prin urmare, noua siglă se inspiră din iniţiala denumirii în limba maghiară a Primăriei Miercurea-Ciuc (Csíkszereda Városháza) şi seamănă cu emblema tradiţională a oraşului, recent aprobată legal: ideograma unei inimi din care cresc trei flori de nu-mă-uita. Stilul combină eleganţa şi minimalismul în culori şi forme.

„Obişnuinţa este a doua natură a omului. Dar dacă mă uit la materialele care au fost create în ultimele săptămâni şi luni, văd din ce în ce mai mult că a fost o decizie bună, pentru că noua identitate vizuală a instituţiei exprimă într-un limbaj vizual diferit ceea ce reprezentăm. Nu putem să ne gândim doar la ziua de azi, ci la următorii zece ani”, a declarat Korodi Attila.

Designul va fi folosit pe reţelele de socializare începând de astăzi, iar tranziţia va fi continuă în multe domenii, de la formulare tipizate până la sisteme de expunere folosite la evenimente, respectiv panouri informative.

 

29 decembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO