ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

LOCUITORII SE POT SIMŢI ACASĂ ÎN CARTIERUL OCTAVIAN GOGA


Recepţia tehnică nu a avut loc încă, dar şantierul a fost eliberat, iar locuitorii se pot bucura în sfârşit de cartierul Octavian Goga, reabilitat şi modernizat. Proiectul, finanţat în mare parte din bugetul local, are o valoare totală de 13,5 milioane de lei. Conferinţa de presă susţinută la faţa locului de către liderii oraşului s-a încheiat la strada Pictor Nagy István, unde stabilirea bazelor reabilitării va continua cu o dezbatere publică.

Reamenajarea străzii Octavian Goga din centrul oraşului a fost pusă pe ordinea de zi în 2017, iar prima decizie municipală pentru reabilitare a fost adoptată în 2019, construcţia a început în toamna anului 2020. Deşi preluarea tehnică mai este încă de aşteptat, zona rezidenţială este acum gata pentru locuitori.

În urma renovării au fost create 316 locuri de parcare, cinci terenuri de joacă, un teren de sport de 12 x 25 metri, trei puncte de colectare selectivă a deşeurilor, unsprezece spaţii de depozitare a bicicletelor (regulamentul de utilizare a acestora este în curs de elaborare) şi cincizeci de locuri de parcare pentru biciclete, patruzeci de bănci, precum şi şaptesprezece coşuri de gunoi stradale, 59 de stâlpi noi de iluminat public (cu înlocuirea becurilor şi a cablurilor acestora) şi opt camere de supraveghere. De asemenea, au fost întreţinute spaţiile verzi şi a fost îmbunătăţit sistemul de drenaj al apelor pluviale pentru a preveni infiltrarea apei de ploaie în subsolurile blocurilor.

În acelaşi timp, calitatea vieţii locuitorilor din zonă a fost îmbunătăţită în cadrul lucrărilor de întreţinere de vară referitor la strada Revoluţiei din Decembrie, învecinată unde 370 de metri de covor asfaltic nou au fost aşternuţi, împreună cu reparaţii la trotuare şi nivelarea gurilor de vizitare, respectiv realizarea a 480 de metri de piste pentru biciclete.

O altă intervenţie demnă de remarcat este sistemul de drenare a apelor pluviale între blocuri, care este conectat acum la conducta de canalizare pluvială de 800 mm care vine dinspre cartierul Spicului. Prin urmare, apa stagnantă în faţa bibliotecii va apărea doar în condiţii meteorologice extreme.

Costul total al renovării zonei rezidenţiale se ridică la 13,5 milioane de lei, din care 12,84 milioane de lei reprezintă costul lucrărilor de construcţie. 875.000 de lei a fost contribuţia Consiliului Judeţean Harghita, dar restul a fost asigurat de municipalitate din resurse proprii.

Primarul Korodi Attila, viceprimarul Bors Béla şi Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi-au încheiat conferinţa de presă în cartierul învecinat: următorul pas va fi renovarea completă a străzii Pictor Nagy István. Un forum public a fost deja organizat în vederea pregătirii lucrărilor, iar proiectantul a ţinut cont de comentariile făcute în cadrul acestuia la elaborarea ultimei versiuni. Deoarece acesta include mai multe noutăţi, primăria invită părţile interesate la o nouă consultare publică, dar mai scurtă: observaţiile privind planurile, care pot fi vizualizate la intrările pe scări şi pe un panou de lângă centrala termică din strada Inimii, pot fi trimise la adresa de e-mail marthytunde@szereda.ro până la 10 ianuarie 2022.

 

22 decembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO