ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SPRIJIN MUNICIPAL PENTRU CLUBURILE SPORTIVE EMBLEMATICE ALE ORAŞULUI


Cluburile Sportclub Miercurea-Ciuc şi FK Csíkszereda sunt amândouă sprijinite cu o valoare totală de 1,8 milioane de lei pentru a compensa pierderile de venituri cauzate de epidemie. În această dimineaţă, preşedinţii celor două cluburi şi edilii municipiului au semnat contractul de finanţare pentru banii obţinuţi în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea cluburilor sportive din Miercurea-Ciuc în contextul actualei epidemii de Covid-19. Acest nivel de sprijin municipal pentru sportul profesionist din oraş este fără precedent în istoria cluburilor.

 

 

Închiderea parţială sau totală a tribunelor şi descurajarea sponsorilor au pus într-o situaţie financiară dificilă două dintre cluburile sportive profesioniste emblematice din Miercurea-Ciuc:  Sportclub Miercurea-Ciuc, care este renumit în principal despre palmaresul lui de hochei, şi clubul de fotbal FK Csíkszereda. Municipalitatea a străduit de mai bine de un an să găsească o modalitate de a ajuta, dar normele administrative şi de finanţare nu au permis până acum efectuarea de plăţi.

„Există o directivă a UE care a fost elaborat pentru ca statele membre să compenseze din fonduri de stat sau municipale pierderile de venit în cazul unei situaţii de epidemie. Ţinând cont de acest lucru, am demarat un proces care a dus să fim primul oraş din România aprobat de a susţine cluburile sale sportive din bugetul propriu până în luna noiembrie 2023 pentru a atenua pierderile legate de epidemie", a declarat primarul Korodi Attila, adăugând că municipalitatea poate cheltui maximum 1,4 milioane de euro în 2022 şi 2023, în funcţie de bugetul propriu.

„Este clar că susţinem hocheiul şi fotbalul, pentru că simbolul oraşului este inima care bate doar atunci când hocheiul şi fotbalul sunt vii. Este vorba, în acelaşi timp, de sport, tineret şi cultură", a declarat viceprimarul Sógor Enikő, care a semnat contractul de finanţare.

Hodos László, preşedintele Sportclub Miercurea-Ciuc se va afla mâine la minister pentru a discuta despre rectificarea bugetară, în timp ce Szondy Zoltán, preşedintele clubului FK Csíkszereda, a subliniat că dintre cele şaisprezece oraşe din Transilvania, unde clubul activează, Miercurea-Ciuc este cel care sprijină cel mai mult activităţile clubului. Pentru ambele cluburi, pierderile de încasări din cauza situaţiei epidemiologice sunt milioane de lei, astfel că sprijinul acordat de câte 900.000 de lei este o uşurare, dar nu o soluţie permanentă.

„Sportul de tineret funcţionează atunci când copiii au idealuri, iar idealurile sunt sportivii care joacă în echipele de adulţi", a spus Korodi Attila, cerând companiilor să facă tot ce le stă în putinţă ca sponsori pentru a susţine sportul local.

 

20 decembrie 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO