ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

DEZVOLTARE ESENŢIALĂ LA STAŢIA DE POMPARE A APELOR PLUVIALE


Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a investit peste 700 de mii de lei în îmbunătăţirea staţiei de pompare a apelor pluviale de pe strada Braşovului. Datorită dotărilor de ultimă generaţie, începând de acum o să se formeze apă stagnantă pe strada Braşovului şi în centrul oraşului doar în caz de ploi foarte puternice.

 

 

După mai mulţi ani de pregătire, lucrările de modernizare a staţiei de pompare a apelor pluviale de pe strada Braşovului au fost finalizate. Aici – lângă benzinăria MOL – este colectată apa de ploaie din cartierele de blocuri şi din centrul oraşului, şi este pompată în pârâul Búzás, de unde se varsă în Olt.

„Din cauza ploilor torenţiale extreme, de mai multe ori am putut constata, că apa pluvială inundă trotuarele din zonă. Din acest motiv, la începutul anului am decis că neapărat trebuie să mărim capacitatea staţiei", a declarat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferinţe de presă la faţa locului, explicând istoria şi rolul staţiei, construită în anii 1970. El a adăugat că extinderea a fost determinată şi de renovarea reţelei de canalizare a apelor pluviale din cartierele Spicului şi Octavian Goga, ceea ce înseamnă că staţia de pompare trebuie să primească mai multă apă într-un timp mai scurt.  

Staţia în sine este capabilă să primească 5 metri cubi de apă pe secundă, dar echipamentul tehnic nu este capabil să pompeze mai departe această cantitate: cele două pompe utilizate până acest moment a pompat în total 1 metru cub de apă pe secundă, în timp ce noua pompă submersibilă de 90 kW poate pompa 1,5 m3/s, r capacitatea totală de 2,5 m3/s este suficientă. Acesta este completat de un generator de mare capacitate de 250 kW şi de sistem de operare locală care este conectată la retea de operare SCADA a societăţii Harvíz SA. Valoarea celor trei instalaţii noi depăşeşte 700.000 de lei, iar executantul a fost SC Sitline Technology SRL din Cluj-Napoca – a sumarizat viceprimarul Bors Béla.

Primarul şi viceprimarul municipalităţii au explicat că doar în cazul unei defecţiuni tehnice sau al unei inundaţii a râului Olt va putea exista apă stătătoare în centrul oraşului sau pe strada Braşovului.

 

17 decembrie 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO