ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC A CÂŞTIGAT O LICITAŢIE PENTRU ELABORAREA UNUI PLAN DE ATENUARE


Primăria Miercurea-Ciuc a câştigat un grant de 115 855 de euro (573 435 de lei) din partea Fondului Norvegian pentru Natură şi Biodiversitate. Municipalitatea va utiliza fondurile acordate pentru a dezvolta o strategie de atenuare a efectelor schimbărilor climatice asupra oraşului. Primarul Korodi Attila a semnat contractul de finanţare în 16 decembrie, la Bucureşti.

 

 

După semnare, primarul a declarat că obiectivul principal al proiectului este de a permite municipalităţii să investească mai multă energie şi resurse în planificarea strategică referitoare la atenuarea efectelor schimbărilor climatice şi adaptarea la aceste schimbări.

„Trebuie să găsim modalităţi concrete de a contribui la atenuarea efectelor schimbărilor climatice în Miercurea-Ciuc, cum ar fi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizarea raţională a resurselor de apă, utilizarea eficientă a energiei în clădiri sau promovarea utilizării pe scară largă a energiei regenerabile. Fie că ne gândim sau nu la asta, schimbările climatice sunt o problemă care ne afectează pe toţi şi trebuie să o abordăm ca indivizi şi ca instituţii”, a declarat primarul.

Într-o primă etapă, se va realiza studiu de diagnoză cu privire la tendinţele privind schimbările climatice la nivelul municipiului, respectiv la riscurile asociate acestora. Ulterior, va fi elaborat un plan de atenuare a efectelor schimbărilor climatice asupra municipiul Miercurea-Ciuc, inclusiv propuneri concrete privind modul de implementare, resursele necesare, potenţialii parteneri şi resursele financiare. Al treilea pas va fi informarea populaţiei şi a instituţiilor locale prin consultări şi întâlniri. În plus, personalul municipalităţii va participa la un curs de formare în acest domeniu, care îi va învăţa, printre altele, cum să aplice măsurile de atenuare a schimbărilor climatice în domeniul planificării urbane.

Proiectul se va derula timp de un an.

 

16 decembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO