ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ÎNOT: RECORD DE 32 DE ANI DOBORÂT ÎN MIERCUREA-CIUC


Peste 350 de sportivi au participat la campionatul naţional în bazin de 25 m ţinut la „Csíki Csobbanó”,  iar un record stabilit în 1989 a fost doborât. În curând, în urma omologării promise de federaţia de nataţie, bazinul va corespunde standardelor cei mai înalţi, astfel va putea găzdui turnee internaţionale.

 

 

Anul trecut datorită epidemiei s-au anulat campionatele naţionale de înot în bazin de 25 m, organizate în Miercurea-Ciuc începând din anul 2018. Anul acesta coronavirusul a fost cu ceva mai îngăduitor: turneul s-a putut fi organizat, dar fără spectatori. Peste 350 de concurenţi juniori, tineri şi adulţi de la cele 64 de cluburi participante au fost încurajaţi de staff-ul profesionist, cu succes: 30 de recorduri fuseseră deja doborâte înainte de finala din ultima seară, inclusiv recordul din 1989 la 50 m liber feminin, graţie Biancăi Costea, în vârstă de 16 ani, de la Steaua Bucureşti.

„Vizitatorii au apreciat infrastructura existentă şi am stabilit ca şi obiectiv ca pentru competiţia de anul viitor bazinul să fie omologat de federaţia de înot" – a declarat astăzi primarul Korodi Attila în cadrul unei conferinţe de presă. Secretarul general al Federaţiei Naţionale de Nataţie, Matei Giurcăneanu, a precizat că atunci când turneul a fost „mutat” la Miercurea-Ciuc, în 2018, au existat multe voci de îndoială, dar nu se mai aud deloc. Secretarul general a spus, că prin intermediul piscinei şi facilităţilor de cazare, Miercurea-Ciuc este o gazdă excelentă.

Organizatorul principal al turneului, antrenorul echipei CSM Miercurea-Ciuc, Trandafir Norbert, a declarat: dimensiunile bazinului sunt conform standardelor, acestea vor fi omologate, iar după omologare Miercurea-Ciuc va fi un loc potrivit chiar pentru Cupe Mondiale de 25 m. Înotătorii locali au fost reprezentaţi de Erőss Nóra, în vârstă de 16 ani, care a concurat la trei probe şi a terminat cu două locuri 4 şi un loc 5. Trandafir Norbert speră că anul viitor vor fi mai mulţi concurenţi care o să reprezinte sportul de înot din Ciuc, iar turneul în sine va atrage şi mai mulţi participanţi şi spectatori.

 

10 decembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO