ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

CLĂDIRE DE INTERNAT, RECEPŢIONATĂ


Recepţia tehnică a internatului Liceului Tehnologic „Székely Károly” a fost finalizată, astfel rămân doar două clădiri din pachetul de investiţii pentru renovarea completă a unsprezece clădiri de instituţii educaţionale din Miercurea-Ciuc. Noua realizare a costat peste 4,53 milioane de lei.

 

 

Cu cofinanţarea UE, municipalitatea Miercurea-Ciuc a efectuat în ultimii ani o renovare cuprinzătoare a unsprezece clădiri de grădiniţe şi şcoli. Astăzi, proiectul a ajuns într-o nouă etapă: clădirea internatului Liceului Tehnologic „Székely Károly” este a noua clădire la rând care a fost predată din punct de vedere tehnic. Au mai rămas Şcoala Gimnazială „József Attila” (clădirea din cartierul Tudor) şi Liceul Tehnologic „Kós Károly”.

Subsolul, pereţii şi acoperişul clădirii cu trei etaje au fost termoizolate, conductele de apă şi canalizare, reţelele de încălzire şi de electricitate au fost complet înlocuite, pereţii au fost zugrăviţi şi un sistem de panouri fotovoltaice a fost instalat pe acoperiş.

Uniunea Europeană şi Guvernul României au contribuit cu 2,64 milioane de lei, în timp ce oraşul a plătit 1,88 milioane de lei din fonduri proprii. Executantul a fost societatea locală Tectum Company.

 

7 decembrie 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO