ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

PE PATINE, FIŢI GATA, START!


Începând de sâmbătă, patinoarul în aer liber din Piaţa Libertăţii aşteaptă pe cei dornici de a plimba cu patinele pe gheaţă şi de a se distra în aer liber. La ora 15.00, primul patinoar mobil în aer liber din Miercurea-Ciuc îşi va deschide porţile, funcţionarea nefiind afectată de vremea capricioasă.

Facilitatea de 600 de metri pătraţi, realizat în urma unui parteneriat între Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, Asociaţia de Dezvoltare Comunitară „Hargita Víz” – şi astfel Consiliul Judeţean Harghita, respectiv Transylvanian Tennis & Squash Club, va fi deschisă în fiecare zi a săptămânii între orele 10.00 şi 21.00 şi va oferi o pauză de relaxare pentru patinatorii care vor putea gusta din mâncarea şi băuturile de calitate, preparate din ingrediente locale şi pregătite de Organic Trip Food, în ton cu vremea răcoroasă.

În cadrul conferinţei de presă în cadrul căruia s-a anunţat deschiderea patinoarului, primarul Korodi Attila a mulţumit partenerilor pentru implementarea acestui program complex şi pentru experienţa profesională pe care Transylvanian Tennis & Squash Club a acumulat-o de-a lungul anilor şi pe care o aduce acum în folosul comunităţii.

„Deşi anul acesta lansăm programul în mod experimental, sunt convins că vom aduce o mare bucurie atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari”, a precizat primarul. El a subliniat că grupurile şcolare organizate din comunele membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară „Hargita Víz” vor putea patina gratuit – la orele stabilite în prealabil – dacă vor arunca 10 peturi presate pe persoană în containerul amplasat de Eco-Csík Srl. lângă patinoar. „Aceasta este o altă modalitate de a-i sensibiliza pe copii cu privire la importanţa protejării mediului şi a conştientizării problemelor de mediu", a declarat primarul.

Patinoarul în aer liber se va deschide oficial sâmbătă după-amiază, de la ora 15.00. După cum a declarat viceprimarul Sógor Enikő, deschiderea va fi marcată de un spectacol de calitate oferit de patinatorii artistici de la Clubul Sportiv Şcolar şi Sporclub, antrenaţi de Simon Mária şi Bogyó Löffler Mária.

Detaliile tehnice şi funcţionarea patinoarului au fost prezentate de Szász László, preşedintele clubului. Patinoarul de 600 de metri pătraţi poate găzdui până la 150 de persoane în acelaşi timp, purtarea măştii este obligatoriu, la fel ca şi utilizarea căştilor de protecţie pentru copii şi recomandate pentru adulţi. Tariful de intrare pe gheaţă pentru o oră şi jumătate este de 6 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. Intrarea este permisă doar pentru cei vaccinaţi împotriva COVID-19.

În timp ce deschiderea patinoarului în aer liber va fi, fără îndoială, punctul culminant al celui de-al doilea weekend de advent, există o mulţime de alte evenimente de care locuitorii oraşului se pot bucura. Acestea au fost prezentate de viceprimarul Sógor Enikő. A doua lumânare de pe coroana de advent va fi aprinsă în parcul central pe 5 decembrie, la ora 17.00. După aprinderea lumânării, Moş Nicolae va sosi pe promenadă într-o ambulanţă iluminată şi decorată, din partea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita şi a Grupului de Ambulanţă Transilvania, filiala Ciuc. Două zone rezidenţiale ale oraşului vor fi vizitate de Moş Nicolae pe bicicletă. În Spicului, la capătul scărilor care duc spre cartier, iar în Tudor, în faţa magazinului Amigo, Moş Nicolae îi va aştepta pe cei mici la ora 17.00.

În zilele de 4 şi 5 decembrie va circula, de asemenea, trenul lui Moş Nicolae, cu o singură remorcă, cu max. 22 de persoane între orele 11.00 şi 20.00, cu plecare din staţia de autobuz de vizavi de Teatrul Csíki Játékszín, cu 22 de persoane.

Pe promenadă se deschide Promenada Cadourilor de Crăciun, iar în acest weekend meşteşugarii locali şi din zonă vor oferi decoraţiuni şi ustensile de casă, ornamente de Crăciun, jocuri de societate, jucării pentru copii şi alte produse pentru copii, sâmbătă între orele 11.00 şi 18.00 şi duminică între orele 11.00 şi 19.00. Iar Degustare de Crăciun oferă mâncare şi băuturi delicioase între orele 15.00 şi 20.00 în timpul săptămânii şi între orele 11.00 şi 20.00 sâmbăta şi duminica, pentru vizitatorii parcului şi promenadei.

 


3 decembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO