ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SUSŢINEREA SPORTULUI DIN MIERCUREA-CIUC, LA UN NIVEL FĂRĂ PRECEDENT


În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Miercurea-Ciuc au fost adoptate hotărâri de mare semnificaţie din punctul de vedere al vieţii sportive: s-a aprobat lansarea apelului de proiecte în cadrul schemei de ajutor de stat pentru susţinerea cluburilor sportive, şi s-a dat undă verde înfiinţării societăţii Csíki Sport és Rekreatív SRL. Societatea municipală va gestiona infrastructura sportivă a oraşului şi bunurile imobiliare folosite pentru activităţi recreative.

În cadrul şedinţei extraordinare din 3 decembrie, consiliul local a decis asupra a două puncte deosebit de importante. Unul este de fapt continuarea premierei naţionale, despre care am relatat după şedinţa ordinară din noiembrie: autoritatea locală poate oferi un ajutor pentru echipele sportive care au pierdut venituri semnificative din cauza meciurilor închise pe timpul pandemiei. Consiliul a adoptat lansarea proiectului, iar după anunţare, echipele noastre de top vor putea aplica pentru un grant de 1,8 milioane de lei pentru anul 2021.

În prezent, gestionarea bazelor sportive aflate în proprietatea municipalităţii – Arena „Erőss Zsolt”, Bazinul de Înot „Csíki Csobbanó”, sala de sport din strada Kós Károly şi mofeta din Harghita-Băi – se află în administrarea CSM Miercurea-Ciuc. Patinoarul „Vákár Lajos”, deţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului şi administrat de Sport Club Miercurea-Ciuc, precum şi pista de patinaj de viteză vor fi preluate în curând de către oraş, aşa cum a promis ministerul de specialitate. Consiliul municipal a fost de acord în unanimitate că toate aceste infrastructuri ar putea fi gestionate cel mai eficient de către o societate cu răspundere limitată. Astfel, în cadrul şedinţei de astăzi, consilierii au aprobat înfiinţarea societăţii Csíki Sport és Rekreatív SRL.

 

3 decembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO