ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

DESZĂPEZIREA - ÎN PARTENERIAT CU CETĂŢENII


Cu toate că nu e nici urmă de zăpadă, SC Eco-Csík SRL aşteaptă iarna cu cinci utilaje, şapte sute de tone de material antiderapant şi nouă angajaţi. Pentru societatea însărcinată cu serviciul de deszăpezire şi pentru Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc „iarna începe” pe 15 noiembrie. Aceasta este data până la care, conform contractului, furnizorul de servicii trebuie să fie complet pregătit.

„Deszăpezirea poate funcţiona fără probleme în oraş doar dacă găsim parteneri în locuitorii oraşului”, a subliniat viceprimarul Bors Béla la conferinţa de presă de astăzi din curtea Eco-Csík SRL. El a spus că furnizorul de servicii face tot posibilul pentru a-şi îndeplini sarcinile în zonele publice ale oraşului, dar fără ajutorul locuitorilor din casele private şi al asociaţiilor de locatari, această activitate nu poate fi pe deplin eficientă. Cu toate acestea, el a mai precizat că, în cazul ninsorilor continue, nu se poate aştepta ca drumurile să fie curăţate în cinci minute.

 

În caz de căderi de zăpadă, primul şi cel mai important pas este împrăştierea materialelor  antiderapante, urmată de pliguitul zăpezii, dacă este cazul. Arterele principale de circulaţie vor fi practicabile în termen de 4 ore de la încetarea ninsorii, arterele secundare de circulaţie vor fi practicabile în termen de 12 ore după încetarea ninsorii. Trotuarele şi trecerile de pietoni vor fi curăţate în timp de 12 ore de la încetarea ninsorii, a declarat Pál Tamás, directorul general al Eco-Csík SRL., care a cerut, de asemenea, înţelegerea locuitorilor, deoarece plugurile de zăpadă pot împinge zăpada doar pe marginea drumului atunci când ninge. Încărcatul şi transportul zăpezii se face din locurile unde cantitatea mare de zăpadă stânjăneşte circulaţia autovehiculelor şi pietonilor. Operatorul listează locaţiile cu probleme şi propune spre aprobare beneficiarului după care se trece la încărcarea şi transportarea zăpezii, care necesită instituirea restricţie de circulaţie cu sprijinirea poliţiei municipale.

 

În timpul deszăpezirii, se acordă prioritate drumurilor în pantă, sensurilor giratorii şi străzilor din centrul oraşului, iar apoi străzilor din marginile oraşului. Anul trecut, Ciba, zona Subpădure şi Szécseny au fost trecute pe lista de priorităţi, astfel că deszăpezirea va fi mai frecventă la periferia oraşului, a subliniat viceprimarul Bors Béla.

Lázár Péter, şeful Serviciul de gospodărire din cadrul primăriei, a subliniat, de asemenea, importanţa cooperării locuitorilor oraşului: este o obligaţie legală pentru locuitorii caselor private şi ai blocurilor de apartamente să facă trotuarele din faţa proprietăţilor lor libere de alunecări. Nu este intenţia primăriei de a impune sancţiuni, dar fiecare trebuie să înţeleagă că trebuie să-şi facă datoria.

 

Utilajele societăţii Eco-Csík SRL. sunt înzestrate cu sistem de localizare prin satelit. Cetăţenii pot urmări traseul utilajelor pe pagina web ez-gps.ro, folosind indicativul de utilizator „deszapezire@szereda.ro” şi parola „deszapezire2020”.

 

În acest sezon, perioada de permanenţă va dura până la sfârşitul lunii martie, şi nu până la sfârşitul lunii februarie, iar la Harghita-Băi până la 15 martie.

 

 

15 noiembrie 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO