ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

AJUTORUL PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI POATE FI SOLICITATĂ ÎMPREUNĂ CU SUPLIMENTUL PENTRU ENERGIE


În baza metodologiei de aplicare a legii care reglementează ajutorul de încălzire, pragul de eligibilitate a fost majorat, lista bunurilor care exclud primirea ajutorului nu s-a modificat, statul oferă suplimentul pentru energie şi a fost prelungit termenul de depunere a formularelor de cerere. În continuare este prezentat un rezumat al celor mai importante informaţii.

Modalitatea de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei este reglementată de Legea 226/2021, dar în lipsa unei metodologii de aplicare, aplicarea a trebuit să fie suspendată. Hotărârea de Guvern 1073/2021 clarifică metodologia şi, pe această bază, cele două noutăţi principale sunt creşterea valorilor de referinţă şi introducerea suplimentului pentru energie.

Ca un prim pas, părţile interesate ar trebui să ia în considerare valorile de referinţă: pentru familii, venitul net/membru de familie a crescut la 1386 de lei, iar pentru persoanele care locuiesc singure pragul este de 2053 de lei, indiferent de tipul de încălzire folosit.

Înainte de a trimite sau prezenta cererea dumneavoastră, vă rugăm să consultaţi lista bunurilor care exclud primirea beneficiului.

În cazul în care vă calificaţi atât pe baza valorilor de referinţă, cât şi a listei de bunuri care exclude primirea ajutorului pentru încălzire, trebuie să bifaţi, de asemenea, căsuţa pentru plata suplimentară atunci când completaţi formularul, astfel încât să aveţi posibilitate de acces atât la ajutorul pentru încălzirea locuinţei, cât şi la suplimentul pentru energie într-o singură etapă.

Persoanele şi familiile care beneficiază de ajutor social şi alocaţie pentru susţinerea familiei, pot contacta Direcţia înainte de a depune cererea, deoarece este necesară completarea formularului de cerere simplificată.

Deoarece metodologia de aplicare a fost amânată, termenul limită pentru depunerea documentelor a fost, de asemenea, modificat la 20 noiembrie. Cereri se primesc şi după data menţionată. Formularul de cerere, o descriere detaliată a valorilor de referinţă şi lista bunurilor ale căror posesise exclude primirea ajutorului pot fi găsite pe site-ul Primăriei (www.miercureaciuc.ro), la secţiunea Informaţii publice/Direcţia socială/Beneficii sociale.

Cei interesaţi sunt rugaţi să utilizeze cât mai mult posibilităţile on-line de accesare şi trimitere cereri şi acte necesare.

Pentru mai multe informaţii, sunaţi la 0266-315120, interior 115.

 

Linkuri utile:

Valori de referinţă: https://tinyurl.com/2pckwdkj

Lista de bunuri care exclude primirea beneficiului: https://tinyurl.com/55axefhw

Formular: https://tinyurl.com/fttzx92a

 

15 octombrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO