ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

DECIZII STRATEGICE LA ŞEDINŢA DIN SEPTEMBRIE


Începe pregătirea investiţiei „Varianta de ocolire Miercurea-Ciuc” şi a reabilitării drumului spre Piricske, iar imobilul de pe strada Kossuth Lajos care a funcţionat în trecut ca galerie de artă intră în administrarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi – decizii importante în cadrul şedinţei din 30 septembrie al consiliului local al Municipiului Miercurea-Ciuc.

Consilierii au votat unanim ca ADI Pro Cultura Siculi să administreze spaţiul de pe str. Kossuth Lajos nr. 12, astfel s-a deschis calea pentru realizarea obiectivului primăriei de a transforma fosta galerie într-un birou coworking pentru tineri antreprenori. Suplimentarea bugetului asociaţiei va permite, de asemenea, lansarea procedurilor de concurs pentru ocuparea posturilor vacante.

Consilierii au aprobat parteneriatul de implementare între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. şi Municipiul Miercurea-Ciuc, în vederea realizării obiectivului de investiţii: „Varianta de ocolire Miercurea-Ciuc”. Ca şi pas următor localităţile implicate în acest proiect – Sâncrăieni, Ciceu, Siculeni şi Racu – vor desemna reşedinţa de judeţ să procedeze în locul lor. Aceşti paşi reprezintă baza pregătirii proiectului pe care primăria urmează să-l depună la Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică şi ulterior după 2023 la Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru realizarea investiţiei.

„Aceasta este o investiţie strategică pentru Miercurea-Ciuc, făcând Ţinutul Secuiesc interoperabil în direcţia nord-sud, salvând oraşul de traficul de tranzit – a subliniat primarul Korodi Attila.

Este cunoscut faptul, că în 2010 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut studiul de fezabilitate a drumului de ocolire care ar porni de pe secţiunea drumului E 578 dintre Sâncrăieni şi Miercurea Ciuc, ar continua pe lângă râul Olt, peste calea ferată, ar reveni la drumul E 578 în partea de nord a oraşului, în apropierea comunei Ciceu şi ar atinge şi drumul naţional 13A, astfel direcţionând şi traficul spre şi dinspre vest, ocolind astfel oraşul.

Consiliul local a mandatat reprezentanţi în adunările generale ale Asociaţiei Intercomunitare „Hargita Víz” şi Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Microregională „Alcsík” pentru a vota modificarea tarifelor pentru serviciile de apă, canalizare, salubrizare stradală şi curăţarea zăpezii. Dacă adunarea generală aprobă, putem conta pe majorarea preţului serviciilor de apă şi canalizare. Societatea HarVíz S.A. a majorat preţurile ultima oară în 2019, de atunci inflaţia a crescut cu 10,22%, salariul minim pe economie cu 10,57%, iar preţurile au explodat. Dacă societatea nu modifică preţurile, riscă să întâmpine greutăţi de funcţionare.

În cadrul şedinţei s-a luat o decizie privind darea în administrare pentru zece ani a imobilului „Vila Cerbul” în favoarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Harghita Băi – ,,Hargitafürdőért Közösségi Fejlesztési Egyesület”, iar imobilul situat în str. Zsögödi Nagy Imre nr. 171 în favoarea Clubului Sportiv Municipal ,,VSK Csíkszereda ” Miercurea-Ciuc. Au fost aprobate şi programele culturale şi de recreere organizate în luna octombrie.

 

30 septembrie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO