ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ELEVII ŞCOLIILOR REBREANU ŞI VENCZEL POT ÎNCEPE ANUL ŞCOLAR ÎNTR-O CLĂDIRE REABILITATĂ


Cea mai amplă reabilitare a instituţiilor de învăţământ din ultimii ani se apropie de sfârşit. Din cele unsprezece instituţii reînnoite prin cofinanţare UE, doar patru aşteaptă finalizarea lucrărilor, deoarece miercuri şi joi a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi Liceul Tehnologic „Venczel József”.

 

 

„Aşa trebuie să arate o şcoală!” – a afirmat doamna Miron Carmen Luminiţa, directoarea şcolii gimnaziale la recepţia de miercuri. A mulţumit investitorului şi constructorului faptul că preşcolarii şi elevii care vizitează instituţia lor de învăţământ pot învăţa acum în condiţii moderne.

Clădirea şcolii a fost termoizolată de la pivniţă până la pod. A fost schimbată instalaţia electrică, sistemul de încălzire, respectiv uşile şi ferestrele. Au fost zugrăvite toate încăperile, iar toaletele au fost reînnoite. Au fost instalate sisteme fotovoltaice şi de ventilaţie cu recuperare de căldură. La Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” apa caldă este asigurată de sistem solar, iar la Liceul Tehnologic Venczel József de un boiler. Ambele clădiri sunt acum accesibile şi pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare al şcolii gimnaziale efectuate de Tectum Company S.A. este de 5,9  milioane de lei, din care mai mult de 60% (3,6 milioane) reprezintă contribuţia municipiului, iar 304 mii lei sprijinul guvernamental. Contribuţia Uniunii Europene la această investiţie este aproape 2 millioane de lei.

La Liceul Tehnologic „Venczel József” valoarea totală a lucrărilor este aproape 6,4 milioane lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar 394 mii lei a guvernului. Bugetul local a fost împovărat cu 3,4 milioane de lei prin această investiţie. Executantul lucrăriilor a fost firma bucureşteană, Niliten Construcţii.

 

26 august 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO