ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

MIERCUREA-CIUC SE PREGĂTEŞTE DE UN FESTIVAL DE ALERGARE DE MARE ANVERGURĂ


Evenimentul Running Festival Csíkszereda powered by Škoda va avea loc în perioada 17-18 septembrie şi probele de alergare vor fi completate cu elemente culturale şi gastronomice, şi de Târgul de carte din Miercurea-Ciuc. Organizatorii aşteaptă în jur de 1500 de participanţi. Acest eveniment nu este doar un simplu concurs!

 

În Miercurea-Ciuc alergarea de maraton are o tradiţie de 20 ani: Maratonul Secuiesc Apemin Tuşnad a dovedit că oraşul este dedicat concursului de alergare, iar acuma a venit momentul să treacă la nivelul următor. Primăria Miercurea-Ciuc împreună cu Asociaţia Siculus Cycling Club face tot posibil să organizeze un eveniment cunoscut pe plan internaţional. Iniţiatorii au prezentat evenimentul în cadrul unei conferinţe de presă în data de 9 august.

Primarul Korodi Attila a subliniat importanţa festivalului de alergare în viaţa sportivă şi turistică al oraşului, vicepreşedintele Asociaţiei Siculus Cycling Club, Koncz István a prezentat noutăţile, iar Miklós Edit, consilier pe teme de sport în cadrul primăriei a prezentat datele tehnice ale concursului.

Parteneriatul provenind din partea Škoda România, sponsorul principal al evenimentul a deschis noi orizonturi, dând posibilitatea de a ridica nivelul competiţiei. Deja s-a lansat site-ul bilingv www.runningfestival.ro, unde cei interesaţi pot citi detalii despre eveniment. Tot pe acest site se face şi înregistrarea la probele de concurs. Până în data de 15 august concurenţii se pot înregistra la un preţ mai accesibil. Este important de ştiut că nu se face înregistrare la faţa locului.

La probele de concurs pot participa atât profeşionişti cât şi amatori. Vor avea loc 5 probe: maraton (42 km), semimaraton (21 km), maratoni ştafetă (4x10 km), trail (7 km) şi crosul familiei (2,5 km).

Maratonul de sâmbătă va fi precedat vineri, 17 septembrie de night trail run. Startul se dă la Casa de Studii Jakab Antal înspre muntele Şumuleu Mare şi va fi închis de un pasta party la care sunt aşteptaţi atât cei care au completat traseul cat şi cei care vor concura ziua următoare. În dimineaţa de 18 septembrie se dă startul la probele de maraton, semimaraton şi maraton ştafetă. Concurenţii vor trece pe lângă atracţii turistice din oraş şi din zonă. Pornind din centrul oraşului alergătorii iau direcţia spre Taploţa şi prin strada Câmpul Mare ajung în comuna Păuleni. Se întorc la Delniţa, trec pe lângă Biserica Franciscană de la Şumuleu-Ciuc şi ajung înapoi în oraş. După masă are loc crosul familiei în centrul oraşului. Probele de concurs se închid cu pasta party,  festivitatea de premiere va avea loc ora 18.

Evenimentul se desfăşoară sub patronajul unor oameni excepţionali, ceea ce la rândul său garantează că va fi de un nivel înalt. Patronii sunt Novák Károly Eduárd, ministrul tineretului şi sportului, Gabriela Szabó multiplă campioană olimpică de atletism şi Adrian Teslovan campion naţional de raliu.

Dacă cineva este interesat de lumea festivalelor de alergare, organizatorii aşteaptă voluntari în echipă.

 

9 august 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO