ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ANUL ACESTA MIERCUREA CIUC SĂRBĂTOREŞTE CU ZILE DE TÂRG


Datorită situaţiei extraordinare în care ne aflăm, anul acesta în loc de Zilele Municipiului Miercurea-Ciuc, în perioada 5–8 august vor avea loc Zilele de târg: o serie de târguri tematice organizate în diferite puncte ale oraşului Miercurea-Ciuc. Organizatorii au prezentat programul în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Piaţa Cetăţii.

Primarul Korodi Attila a subliniat că, din cauza restricţiilor impuse de către pandemie, nu este posibil să se organizeze un eveniment similar celor din anii trecuţi, dar au reuşit totuşi să contureze un program cu elemente culturale şi sportive, care să ofere orăşenilor o posibilitate de relaxare şi de a simţi bine. La rândul său viceprimarul Sógor Enikő a accentuat că acest eveniment va fi unul de volum mai mic, astfel un pic şi mai intim, oferând orăşenilor posibilitatea de a se conecta mai bine.

Prigye Kinga, directoarea Serviciului cultural, sport, învăţământ şi de tineret din cadrul Primăriei a prezentat detaliat evenimentul. Vor avea loc diferite târguri în trei locaţii: târg artizanal pe Promenadă şi pe Piaţa Cetăţii, târgul produselor tradiţionale şi a mâncărurilor din cartofi în Parcul central şi un târg de street food pe str. M. Sadoveanu. Aceste târguri vor fi completate de concerte organizate în curtea Cetăţii Mikó. Vineri, 6 august va cânta formaţia Nightlosers, urmată sâmbătă 7 august de Swing a la Django şi duminică, 8 august de Vintage Dolls şi Random Trip. Pe lângă acesta va avea loc expoziţia naţională a Breslei Barabás Miklós Céh, concertul Orchestrei de Cameră Ciuc, programul  Moving Camp cu workshopuri, spectacole de dans, film, performance-uri, concerte (Intensive Summer Dance Camp&Festival / Miercurea-Ciuc). În perioada 5–8 august orăşenii pot viziona filme la Csíki Mozi.

Copii se pot bucura şi ei de un concert în parcul central, dat de formaţia Role, pot participa la activităţi artizanale şi pot merge în parcul de distracţii amplasat în acest an pe pista de patinaj viteză.

Consilierul pentru sport din cadrul primăriei, Miklós Edit a vorbit despre programele sportive din cadrul evenimentului. Primăria a lansat în prealabil un apel către asociaţiile sportive din oraş de a organiza mini campionate de sport, la care au răspuns foarte mulţi. Va avea loc campionat de Tenis & squash, de streetball, competiţie de biatlon pentru amatori, competiţie de fitness şi tradiţionalul  turneu de fotbal interinstituţional. Iar în data de 6 august, primăria invită toţi sportivii şi echipele de sport din oraş care au avut parte de reuşite în ultima perioadă, la o discuţie şi o ceremonie de premiere în parcul central.

Totodată Zilele de târg vor fi completate în acest an de Turul Ţinutului Secuiesc.

 

Pentru buna desfăşurare a evenimentelor, vor intra în vigoare restricţii de circulaţie, în perioada 6–8 august, conform următoarelor:

Începând cu data de 6 august 2021, vineri, orele 8,00 până la 8 august, duminică, orele 24,00 vor intra în vigoare restricţii de circulaţiei pe următoarele străzi: str. Mihail Sadoveanu de la intersecţia cu str. Nicolae Bălcescu până la intersecţia cu b-dul Timişoarei; P-ţa Libertăţii, între numerele 2–8; B-dul Timişoarei, de la P-ţa Libertăţii până la intersecţia cu str. Kőrösi Csoma Sándor, P-ţa Libertăţii, de la Universitatea Sapientia până la intersecţia cu str. Mihai Eminescu.

Totodată cum am precizat mai sus în această perioadă, 4–7 august se va desfăşura şi competiţia sportivă: „Turul Ţinutului Secuiesc – 2021”, ediţia a XV-lea pe teritoriul Municipiului Miercurea Ciuc, din cauza căreia vor fi restricţii de circulaţie în data de 5 august 2021, în jurul orei 16.00: în timpul trecerii caravanului ciclist şi în data de  august 2021, între orele 16.00-18.00: în timpul circuitului oraşului. În aceste intervale vor fi închise circulaţiei drumurile publice.

 

Progamul detaliat va fi disponibil în curând pe pagina de Facebook şi pe site-ul Primăriei Municipiului Miercurea-Ciuc.

 

 


30 iulie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO