ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

S-A ÎNCHEIAT RECENSĂMÂNTUL AGRICOL


Cu mai mult de două săptămâni înainte de termen, cei şapte cenzori  numiţi în oraşul nostru au finalizat recensământul general agricol. În ansamblu, colectarea datelor a decurs fără probleme, iar chestionarele trimise pentru rezumat la Bucureşti au primit o evaluare favorabilă în timpul inspecţiei formale.

În Miercurea-Ciuc, şapte cenzori au vizitat cei 1409 de fermieri care, conform registrului agricol din 2019, au peste 15 ari de suprafeţe agricole sau cel puţin zece animale. În ultimii zece ani, 3% dintre cei din eşantion au încetat să practice agricultura.

Pe baza experienţei cenzorilor se poate spune că, în majoritatea cazurilor reprezentanţii fermelor vizitate au fost dispuşi şi deschişi la anchetă, dar a existat un anumit grad de distanţa, care nu poate fi atribuit situaţiei epidemiologice. În cazul persoanelor în vârstă, neîncrederea a apărut mai des şi, în multe cazuri, chiar şi actul de identitate cu fotografie prezentat nu s-a dovedit suficientă pentru atenuarea acesteia. Acest lucru poate fi atribuit cu siguranţă ştirilor despre fraude, care au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. Este, de asemenea, o experienţă interesantă că în urmă cu zece ani, fermierii vizitaţi erau mult mai primitori, au recunoscut intervievatorii.

După cum se ştie, din cauza epidemiei de coronavirus, Institutul Naţional de Statistică a organizat recensământul general agricol cu o întârziere de un an, în perioada 10 mai – 31 iulie, care va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea şi evaluarea politicii agricole comune. Colectarea datelor este, de asemenea, esenţială pentru a sprijini programele şi politicile de dezvoltare agricolă şi rurală.

În urma colectării datelor, biroul de specialitate a transmis toate cele 1409 de chestionare completate, care au fost evaluate pozitiv după inspecţia formală.

Primăria Miercurea-Ciuc doreşte să profite de această ocazie pentru a mulţumi tuturor celor care au ajutat cenzorii cu munca lor. Cu toate acestea, atrage atenţia fermierilor asupra faptului că aceştia pot anunţa primăria la începutul fiecărui an, până la 31 martie, dacă au existat modificări în zonele lor agricole sau de creştere a animalelor. Importanţa registrului agricol este esenţială, de fapt acest registru este punctul de plecare pentru recensăminte, pe baza acestuia se eliberează diferite certificate (pentru subventii, cereri, burse etc. solicitate de la plata agricolă şi Agenţia de Intervenţie - APIA) şi constituie totodată baza acestei instituţii.

 


14 iulie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO