ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

SISTEM INTELIGENT DE SEMAFOARE ÎN MIERCUREA-CIUC


Potrivit experţilor din transport, datorită nivelului ridicat de utilizare, nu un sens giratoriu, ci un sistem inteligent de semafoare poate ajuta fluidizarea traficului în intersecţia rutieră aflată lângă Colegiul Naţional „Márton Áron”. Înlocuirea vechilor semafoare va avea loc de vineri până duminică, iar luminile vor funcţiona de luni.

Intersecţia dintre strada Szék, Márton Áron, Lunca Mare şi Topliţei este una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş şi singura controlată de semafoare. Cu toate acestea, semafoarele sunt vechi, adesea îmbibate şi deteriorate şi greu reparabile. În plus, există încă prea mulţi şoferi care folosesc această intersecţie, chiar dacă drumul de ocolire din vest oferă o alternativă mai rapidă. Potrivit experţilor în transport, traficul este încă prea mare pentru ca sensul giratoriu să prevaleze în mod corespunzător, astfel încât profesia a pledat pentru semafoare inteligente. Pe baza acesteia a fost luată o decizie, iar înlocuirea semafoarelor va începe mâine, 2 iulie.

Vineri, modernizarea va începe cu aşezarea firelor sub trotuar şi instalarea semafoarelor inferioare, în weekend luminile superioare vor fi înlocuite cu ajutorul unui utilaj cu macara, astfel încât se poate aştepta la o aglomeraţie în trafic.

În plus lângă luminile care pot fi acţionate online, vor fi instalate şi camere de luat vederi care o să numere traficul auto din patru direcţii şi o să direcţioneze traficul pe baza acestor numere, coordonând astfel şi trecerile de pietoni.

Sistemul trece la funcţionarea inteligentă de luni, iar luminile îşi schimbă culoarea în fiecare zi, inclusiv în weekend, de la 5:00 la 23:00, şi vor semnaliza galben noaptea.

 

1 iulie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO