ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

RECENSĂMÂNTUL AGRICOL: AM DEPĂŞIT 80%


Deşi există probleme cu contactarea cetăţenilor, recensământul general agricol se desfăşoară fără probleme majore în Miercurea-Ciuc. Din cei 1.409 de fermieri, 1.159 au fost deja înregistraţi.

 

 

Recensământul general agricol pe zece ani – cu o amânare de un an din cauza epidemiei de coronavirus – a început pe 10 mai şi se desfăşoară până la 31 iulie. Este pentru prima dată când recenzorii introduc date pe o tabletă. De data aceasta, însă, nu toate fermele sunt înregistrate, doar cele ale căror rezidenţi au avut mai mult de 15 ari ale terenurilor agricole sau ale animalelor de fermă (cel puţin zece pentru păsările de curte), conform datelor din Registrul agricol din 2019.

Dintre fermierii care au terenuri agricole în Miercurea-Ciuc sau care păstrează animale în reşedinţa de judeţ, 1.409 sunt pe lista celor selectaţi pentru recensământ. Până la sfârşitul lunii iunie, înregistrarea datelor pentru 1.159 de fermieri fusese deja finalizată, astfel încât cei 7 recenzori înregistraseră deja 82,25% din gospodării, a informat biroul agricol al Primăriei din Miercurea-Ciuc.

După cum am aflat: câteodată, fermierii sunt suspicioşi cu privire la recenzori. Biroul de experţi subliniază faptul că recenzorii au datoria de a prezenta o legitimaţie cu fotografie, iar fermierii au datoria de a le răspunde. Identitatea recenzorilor poate fi verificată şi la numărul de telefon: 0214144710.

 

1 iulie 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO