ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

MIERCUREA-CIUC AR PRELUA PASAJUL SUBTERAN PIETONAL


La ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna iunie au figurat mai multe probleme strategice care vor determina viaţa oraşului în următoarele ani: Municipiul Miercurea-Ciuc va solicita punerea pasajului pietonal subteran în domeniul public al oraşului, va da administrarea Cinematografului „Csíki Mozi” în favoarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi şi va prelua spaţiul din strada Kossuth Lajos nr. 12, care a fost acordat în folosinţă gratuită Muzeului Secuiesc al Ciucului.

Pasajul subteran care traversează liniile de cale ferată şi care leagă strada Băilor cu strada Vörösmarty Mihály a fost complet distrus şi a devenit periculos în ultimii ani, prin urmare acesta a fost închis. Proprietatea sa a fost neclară de mult timp, dar în ultimele luni s-a stabilit că proprietarul este Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" – S.A. În şedinţa de azi, 25 iunie Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat solicitarea punerii a pasajului din domeniul public al statului  în domeniul public al oraşului. Obiectivul clar al conducerii locale este renovarea pasajului subteran, deoarece acest lucru va face trecerea feroviară sigură pentru locuitorii străzii Băilor şi a zonei.

Consiliul a aprobat darea în administrare al imobilului Cinematograf ,,Csíki Mozi” în favoarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi, pe o perioadă de 5 de ani, cu posibilitatea de prelungire, în vederea desfăşurării activităţii acestuia, precum şi organizarea de evenimente culturale şi artistice.

Consilierii au fost de acord cu aprobarea abrogării Hotărârii nr. 178/2019 privind aprobarea dării în folosinţă gratuită a spaţiului în suprafaţă de 189,20 mp din str. Kossuth Lajos nr. 12, în favoarea Muzeului Secuiesc al Ciucului. Spaţiul – folosit în anii trecuţi ca galerie de artă – se va transforma într-un spaţiu coworking, un punct de întâlnire pentru tinerii antreprenori.

Consiliul a decis, de asemenea, aderarea Municipiului Miercurea-Ciuc la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Turistică „Ciomad–Bálványos”. Explicând contextul deciziei, primarul Korodi Attila a subliniat că prin aderarea tuturor municipalităţilor din Covasna şi Harghita Asociaţia „Ciomad–Bálványos” va putea deveni autoritatea de managment, care poate să implementeze programele operaţionale înlăturând astfel obstacolele birocratice.

La şedinţa ordinară din iunie au mai fost aprobate şi bugetele Csíki-Trans SRL. şi Goscom SA. cât şi planul urbanistic zonal pentru construirea supermarketului Lidl.

 

25 iunie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO