ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

LICEUL TEHNOLOGIC KÁJONI JÁNOS A INTRAT ÎN RÂNDUL INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT REABILITATE


Astăzi, 25 iunie a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare la a cincea instituţie de învăţământ. Liceul Tehnologic Kájoni János, care deserveşte aproape 690 de elevi, s-a reînnoit din  5,35 milioane de lei.

În ultimii ani în Miercurea-Ciuc a fost începută cea mai amplă reabilitare a instituţiilor de învăţământ, în cadrul căreia se realizează modernizare totală la unsprezece şcoli, grădiniţe şi internate. Liceul Tehnologic Kájoni János este unul dintre cele 11 instituţii, care a fost reabilitat din fonduri europene, şi după grădiniţele „Tulipán”, „Aranyalma”, Şcoala Gimnazială „Nagy Imre”, respectiv internatul Colegiului Naţional Octavian Goga, este al cincilea la care a început procesul de recepţionare a lucrărilor de reabilitare.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare al liceului tehnologic este de 5,35 milioane de lei, din care 3,65 milioane de lei sunt cheltuieli eligibile. Din această sumă 85% (3,1 milioane) reprezintă contribuţia UE, iar 13% (475 mii lei) sprijinul guvernamental. Contribuţia bugetului local la această investiţie este în total de 1,8 millioane de lei, suma cuprinzând cota parte a oraşului de 2%, respectiv cheltuielile neeligibile.

Clădirea şcolii a fost termoizolată de la pivniţă până la pod. A fost schimbată instalaţia electrică, respectiv sistemul de încălzire, de apă şi de canalizare, au fost zugrăvite toate încăperile şi au fost montate panouri fotovoltaice pe acoperişul reabilitat. Clădirea a fost dotată şi cu un lift pentru persoane cu dizabilităţi.

Executantul lucrărilor este Tectum Company Rt. din Miercurea-Ciuc.

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO