ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

CU O SERIE DE NOUTĂŢI ÎNCEPE MIERCURI FESTIVALUL FILMSZEREDA


Din toamna răcoroasă în vara călduroasă, „cinamatografe de cartier”, proiecţii înainte de premieră, masă rotundă pe tema prezentării Ţinutului Secuiesc în arta cinematografică maghiară – iată nişte cuvinte cheie despre noutăţile Festivalului Filmszereda, ediţia a V-a. Primarul Korodi Attila, viceprimarul Sógor Enikő şi coordonatorul programului, Mihály László au prezentat informaţii despre Festivalul cinematografic din Ţinutul Secuiesc în cadrul unei conferinţe de presă.

 

„Miercurea-Ciuc merită să poată petreacă minute plăcute în lumea filmelor profitând de căldura verii în locul serilor răcoroase de toamnă” –  a evidenţiat Korodi Attila, justificând modificare datei festivalului. Primarul a subliniat necesitatea ca lumea filmului să se întoarcă la Miercurea-Ciuc şi nu doar prin Filmszereda. Prin urmare, vineri, la şedinţa ordinară de vineri a Consiliului Local va fi luată decizia de a preda administrarea clădirii Cinematografului Csíki Mozi către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Pro Siculi pentru a crea un sistem de cinema mai puţin birocratic, dar şi mai flexibil, care funcţionează optimal în următorii ani – a anunţat Korodi Attila.

„Am dori ca împreună cu festivalul de film să începem procesul de realizare a unui cinema cu funcţionare sistematică pe termen lung cu” – a declarat viceprimarul Sógor Enikő. Vorbind despre noutăţi, viceprimarul a semnalat că, pe lângă locurile obişnuite din anii precedenţi (Cinematograful Csíki Mozi şi curtea Cetăţii Mikó), vor exista şi oportunităţi pentru „cinema” în locaţii noi: vom crea un fel de cinema rezidenţial pe bulevardul Timişoarei, vizavi de magazinul Ocean, respectiv pe Aleea Ciocârliei, pe terenul de sport.

În cadrul conferinţei de presă coordonatorul programului Mihály László a oferit o perspectivă cuprinzătoare asupra filmelor oferite şi a evenimentelor însoţitoare. După cum a spus, va exista o completare interesantă la ediţia din acest an. „Cu Asociaţia de Filmtett din Cluj-Napoca, ca partener profesional, am reuşit să dezvoltăm o ofertă de film cuprinzătoare şi colorată” – a declarat coordonatorul festivalului. Publicul va putea viziona la proiecţia înainte de premieră şi noul lungmetraj al lui Nagy Viktor Oszkár, filmul cu titlul O altă ligă, care va fi prezentată în ziua de închidere, cu subtitrare în limba română.”

În timpul proiecţiilor de film de după-amiază organizatorii vor asigura supravegherea copiilor mici.

Programul detaliat al festivalului poate fi vizionat pe pagina de web www.filmszereda.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului. Biletele pot fi cumpărate pe bilete.ro.

 

21 iunie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO