ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ÎNTREŢINEREA DE VARĂ A DRUMURILOR DIN SZÉCSENY ESTE ÎN DESFĂŞURARE


Vremea a devenit favorabilă, astfel întreţinerea de vară a reţelei de stradă din zona Szécseny a început astăzi. În această parte a oraşului – fiind pe primul loc pe lista prioritară – vor fi îmbunătăţite în jur de o lungime de 6 kilometri de drum public.

 

În Szécseny, întreţinerea de vară a reţelei de stradă a început prin frezarea suprafeţei străzii, răspândirea şi compactarea unui strat de balast şi pietriş pe alocuri. Prin reprofilarea străzilor, gropile şi urmele roţilor dispar, iar unghiul de înclinare care drenează apa de ploaie este realizat. Antreprenorul Winfor Building SRL planifică finalizarea reţelei rutiere extinsă de 6 km în termen de două săptămâni. Intervenţia include şi curăţarea şanţurilor.

Întreţinerea poate acoperi numai secţiunile care sunt proprietatea publică a oraşului. Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc subliniază că este extrem de important 0ca locuitorii să predea oraşului secţiunile de stradă înregistrate ca teren privat. Acest lucru se justifică nu numai prin extinderea întreţinerii ulterioare, ci şi prin dezvoltările infrastructurale viitoare: construcţia reţelei de apă şi canalizare ar începe mai întâi, după care urmează extinderea asfaltării şi a iluminatului public.

Obiectivul conducerii oraşului este ca în perioada construirii reţelei de apă şi canalizare să se finalizeze studiul de fezabilitate pentru modernizarea reţelei de drumuri. Modernizarea ulterioară are în vedere nu doar asfaltarea, ci şi construcţia unor trotuare şi piste de biciclete acolo unde permite amplasamentul.

După Szécseny, va urma întreţinerea de vară a reţelei stradală din Csiba.

 

9 iunie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO