ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

VREMEA PLOIOASĂ CONTINUĂ SĂ ÎMPIEDICE ÎMPRĂŞTIEREA PIETRIŞULUI


Înainte de Rusaliile catolice, un nou strat de pietriş a fost aşezat pe rutele cele mai utilizate de pelerini, dar de atunci, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, lucrările nu au progresat în ritmul sperat. De îndată ce terenul devine adecvat, urmează zona Szécseny.

 

La 19 mai 2021 Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc a încheiat un contract cu firma Winfor Building SRL, pentru a împrăştia pietrişul pe străzile pietroase. În acel moment, mai multe secţiuni de-a lungul drumului Szék (folosit ca parcare), „piaţa” din faţa Casei Fodor şi străzile care duceau la şaua pelerinajului au fost imediat repietruite, dar de atunci pietrişul din Szécseny a fost comandat în zadar, deoarece condiţiile meteo nu permit continuarea lucrărilor.

În ciuda vremii ploioase, împrăştierea pietrişul ar crea o „baltă de noroi" , astfel încât atât primăria, cât şi antreprenorul ar trebui să aştepte o vreme mai favorabilă.

Lista de priorităţi începe cu Szécseny şi continuă cu Csiba. Acestea sunt urmate de zonele Jigodin, Şumuleu, Taploca şi zona industrială de vest, dar sunt planificate intervenţii mai mici şi în cartierele.

Calculând şi cu străzile noi din zona Szécseny, aproximativ 60 de străzi vor fi împrăştiate cu pietriş.

Adoptarea târzie a bugetului naţional şi primăvara ploioasă, fac mult mai dificilă alinierea tuturor locurilor, dar biroul Primăriei lucrează pentru a efectua lucrări de întreţinere pe toate străzile.

 

3 iunie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20





 



PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


 



 



GALERIE FOTO