ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

HOTĂRÂRI DESPRE PROIECTE COMUNITARE ŞI DESPRE SUSŢINEREA FAMILIILOR MARI


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc oferă 4,32 de milioane de lei pentru proiecte comunitare, o sumă mai mare cu 80% faţă de cea alocată în anul trecut. Consilierii au aprobat şi proiectul de hotărâre cu tema susţinerii familiilor cu cel puţin trei copii.

 

 

Proiectele comunitare sociale au fost aprobate în cadrul şedinţei ordinare din luna aprilie, iar proiectele culturale, de sport şi de religie au primit undă verde în şedinţa extraordinară de astăzi (10 mai 2021). Sumele alocate fiecăror domenii au fost mărite semnificativ.

Cea mai mare sumă este alocată pentru susţinerea sportului: 2,2 milioane de lei faţă de 1,5 de milioane din anul 2020.

Finanţările nerambursabile pentru activităţile culturale non profit, de interes local au înregistrat o creştere semnificativă. Faţă de cele 350 de mii lei alocate anul trecut, în 2021 suma adoptată este de 1 290 000 lei. Aici sunt incluse – ca o noutate – programele educaţionale, de instruire pentru categorii speciale.

Suma alocată pentru programul anual de sprijinire a cultelor religioase a crescut cu 250 de mii, iar finanţările nerambursabile sociale au crescut de la 55 de mii la 80 de mii. Cadrul financiar al programelor anuale organizate în colaborare cu fundaţii şi asociaţii care oferă programe şi servicii pensionarilor şi vârstnicilor s-a dublat faţă de anul trecut (în 2021, 50 de mii).

Datele limită pentru depunerea propunerilor de proiecte le vom comunica după apariţia anunţurilor în Monitorul Oficial.

La iniţiativa doamnei viceprimar Sógor Enikő familiile mari vor beneficia de reduceri la serviciile publice. Conform hotărârii adoptate de către Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc familiile beneficiare ale acestui program multianual sunt familiile cu domiciliul în Miercurea-Ciuc care au cel puţin trei copii şi cel puţin unul dintre copii are vârsta de până 18 ani şi se află în întreţinerea acestora, respectiv persoanele singure, care au minim trei copii. Aceste familii vor avea acces înlesnit la transportul public, la programele proprii organizate de instituţiile culturale aflate în subordinea Consiliului Local sau de către Clubul Sportiv VSK Csíkszereda, cât şi la biletele/abonamentele de la Piscina „Csíki Csobbanó”. Membrii familiilor vor putea cumpăra biletele sau abonamentele la valoarea minimă stipulată în hotărârile Consiliului Local privind taxele şi impozitele.

Pentru a beneficia de facilităţile programului, familia trebuie să aibă domiciliul în Miercurea-Ciuc, unul dintre părinţi trebuie să fie angajat(ă), familia să nu aibă datorii la bugetul local, iar copii nu pot să aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate în anul şcolar anterior.

Beneficiarii programului vor primi o legitimaţie-card, emis de Primărie, pe baza căruia vor fi acordate facilităţile impuse.

Totodată, au dat undă verde listei de priorităţi şi listelor solicitanţilor care au/nu au acces la locuinţele construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Contestaţiile pot fi depuse în termen de 7 zile de la afişarea listelor la sediul Primăriei (Piaţa Cetăţii nr. 1) şi postarea pe pagina de web a Primăriei.

 

10 mai 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO