ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

PLATA IMPOZITELOR ÎN MIERCUREA-CIUC: PLATA ONLINE, ÎN CREŞTERE RADICALĂ


Anul acesta mai mulţi contribuabili au folosit platforma ghiseul.ro în trei luni, decât anul trecut în şase luni: aproape 1800 de contribuabili au plătit impozitele prin platforma online. Creşterea este semnificativă, dar conducerea municipiului are scopuri mai ambiţioase.

 

 

Bonificaţia de 10% în primele trei luni la achitarea impozitelor în cazul persoanelor fizice s-a referit la impozitul pe clădiri, teren şi mijloace de transport, iar în cazul persoanelor juridice la impozitul pe clădiri. Persoanele fizice au plătit 5.192.764,79 lei, iar persoanele juridice 7.265.373,43 lei.

Numărul plăţilor online a crescut semnificativ: în primele trei luni ale anului 2019 au plătit prin ghiseul.ro 508 de contribuabili, în perioada prelungită din cauza pandemiei ianuarie–iunie a anului 2020 numărul contribuabililor a crescut până la 1360, iar în 2021 până la 31 martie s-au efectuat 1793 de plăţi online. Astfel în anul curent în trei luni ghiseul.ro a fost utilizat de mai mulţi contribuabili din Miercurea-Ciuc, decât în anul trecut în şase luni.

Modalitatea online a fost mai populară şi din cauza campaniei Primăriei, dar primarul Korodi Attila afirmă, că totuşi mai avem mult de făcut: 2372 plăţi au fost efectuate prin virament bancar, iar 22.382 de plăţi au fost efectuate prin casieria Primăriei, 4779 dintre ele cu card bancar.

„Intenţia noastră este simplificarea proceduriilor birocratice, dintre ele şi promovarea plăţii online şi evitarea cozilor” – a declarat primarul Korodi Attila. Folosirea platformei ghiseul.ro este simplă, dar cei care au probeleme, pot apela la Serviciul de taxe şi impozite al Primăriei prin e-mail: impozite@szereda.ro.

 

8 aprilie 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO