ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

ECO-CSÍK SE PREGĂTEŞTE PENTRU COLECTAREA STICLELOR


În perioada 13–17 aprilie 2021 organizează Operatorul Regional de Salubrizare Eco-Csík colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje din sticlă. Locuitorii din Miercurea-Ciuc în ziua de sâmbătă, 17 aprilie pot preda deşeurile de sticlă, primind o sumă de 30 de bani pentru fiecare kilogram.

Ediţia de primăvară a campaniei de colectare a sticlelor se desfăşoară pe toate aria de delegare a firmei. În cursul săptămânii (13–16 aprilie) cetăţenii a celor 15 comune din împrejurime vor putea valorifica deşeurile de ambalaje din sticlă, urmând ca sâmbătă, 17 aprilie municipiul Miercurea-Ciuc să devină locaţia predării.

La punctele de colectare deja cunoscute pot fi valorificate borcane, sticle de apă minerală, de vin, de bere, de şampanie, de sirop, borcane de alimente pentru bebeluşi, sticle de parfum. Din cauza procedurii diferite de reciclare nu se acceptă geamuri, oglinzi, becuri, pahare, castroane de sticle termorezistente, ochelari, tuburi de neon, sticle de medicamente.

Punctele de colectare din Miercurea-Ciuc:

  • str. Lunca Mare (vizavi de Dedeman)
  • str. Jigodin (vizavi de căminul cultural)
  • Şumuleu-Ciuc (vizavi de „Casa de copii”)
  • bulevardul Frăţiei (la intrarea spre Aleea Copiilor)

 

Pentru fiecare kilogram de sticlă predată, primiţi o sumă de 30 de bani.

Campania de colectare a sticlei va fi urmată de curăţenia generelă de primăvară, organizată de Primărie şi firma de salubrizare Eco-Csík.

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO