ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

UN ULTIM OMAGIU DOMNULUI KÁLMÁN DÉNES


Suntem profund îndureraţi de moartea bruscă a colegului nostru din Consiliul Local Municipal Miercurea-Ciuc, Kálmán Dénes.

 

 

Kálmán Dénes a terminat în 1973-ban la Cluj Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi a fost detaşat la Colegiul Avocaţilor din Harghita (azi Baroul Harghita). A fost unul dintre cei mai remarcabili avocaţi din Miercurea-Ciuc.

Fiind întrebat în luna septembrie al anul trecut de ce îi este oraşul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici şi-a găsit căminul, şi-a întemeiat familie, oraşul l-a acceptat şi niciodată nu l-a dezamăgit.

Am fost onoraţi că pe lângă celelalte activităţi ale sale a devenit consilier local în 2020. Prin exemplul acestui fapt, a arătat că trecând peste motivaţiile individuale putem oricând să devinim şi să rămânem până la moarte un component activ şi creator pentru comunitatea noastră, pentru sfera noastă publică. La ceremonia de investire pentru Consiliul Local Municipal  a precizat că fiecare cetăţean are dreptul la fericire şi în viziunea sa Consiliul Local are rolul de a crea condiţiile pentru obţinera acestei fericiri.

 

Prin dispoziţia specială a primarului, Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc îi acordă cu efect postumus premiul Pro Urbe.

 

Să îi fie ţărâna uşoară! Odihnească-se în pace!

 

Korodi Attila primar

Bors Béla viceprimar

Sógor Enikő viceprimar

Wohlfart Rudolf secretar general

Dósa Szilárd administrator public

Consilierii Locali ai Municipiului şi colectivul de muncă al Primăriei Miercurea-Ciuc

 

8 martie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO