ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII

A ÎNCEPUT REPARAREA STRĂZILOR DIN MUNICIPIU


Condiţiile meteorologice favorabile au permis începerea lucrărilor de reparaţii a străzilor din municipiul Miercurea-Ciuc. Plombarea deja este demarată, şi se pregătesc lucrările de reparaţii majore. Lista poate fi modificată în funcţia bugetului de venituri şi cheltuieli.

În urma inspecţiilor la faţa locului şi având în vedere şi observaţiile cetăţenilor, serviciul de specialitate a Primăriei a listat 25 de străzi asfaltate, unde s-au format găuri, şi care necesită intervenţii urgente. Plombarea cu mixtură asfaltică stocabilă a început deja în februarie, fiindcă acest material este aplicabil şi pe vreme geroasă. Plombarea cu mixtură asfaltică stocabilă este folosită şi la asfaltarea aeroporturilor, autostrăzilor, porturilor navale.

Există la fel şi o listă cu 22 străzi pietruite, ale căror reparaţii pot fi demarate dacă nu mai este îngheţ, şi nici precipitaţii.

Cele mai mari lucrări vor fi intervenţiile de asfaltare (finanţate din fonduri de reparaţii, şi nu din investiţii proprii). Anul trecut nu s-a finalizat asfaltarea curţii interioare din strada Cântar – această locaţie acum are prioriate. Continuă lucrările pe aleea Ciocârliei, în două locaţii, pe locul garajelor demolate. Cea mai mare intervenţie planificată este reînnoirea asfaltului pe strada Iancu de Hunedoara (sectorul între strada Leliceni şi sediul pompierilor, respectiv capătul celălalt, intersectat de strada Szék). Dacă bugetul va permite, se va reasfalta şi strada Sâncrăieni, precum şi strada Revoluţiei din Decembrie, care este în corelaţie şi cu reabilitarea cartierului aleii Octavian Goga.

 

5 martie 2021

 

[înapoi]

Ofertă de programe

IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20
SEP FILMTETTFESZT – ÎN LINIŞTE
20
SEP FILMTETTFESZT – PĂLĂRIETARE ŞI NASDECARTOF
19

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO