ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

S-A ÎNFIINŢAT CONSILIUL CONSULTATIV PE PROBLEME DE TINERET AL MUNICIPIULUI MIERCUREA-CIUC


Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat astăzi, 26 februarie 2021 constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Miercurea-Ciuc. Plenul consiliului se întruneşte o dată pe lună şi se consultă în temele referitoare la tineretul municipiului.

 

Constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Miercurea-Ciuc (CCPTMC) a fost un angajament chiar în timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor locale. Proiectul iniţiat de doamna consilier local Trandafir-Orbán Tímea a fost aporbat astăzi în unanimitate de Consiliul Local.

Din cadrul CCPTMC pot face parte reprezentantul Federaţiei Organizaţiilor de Tineret din Regiunea Ciuc, reprezentantul Organizaţiilor Studenţeşti Sapientia, reprezentantul Organizaţiilor de Elevi din Miercurea-Ciuc, reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Ttineret, respectiv alte persoane reprezentative pentru tineret, precum şi primarul. Fiecare şcoală cu ciclu de învăţământ secundar superior (clasele 9–12) are dreptul să delege câte un reprezentant al Organizaţiei de Elevi. Plenul se întruneşte o dată pe lună.

Cu ocazia şedinţei Consiliului Local primarul Korodi Attila a declarat: are mari speranţe pentru organizaţia constituită, deoarece oferă un cadru instituţional pentru problemele speciale ale tineretului, şi pe de altă parte asigură un climat educativ pentru cei care vor să se angajeze în activitatea publică.

„Dacă în prezent acordăm atenţie tinerilor, şi deciziile noastre sunt în armonie cu vocea lor, peste zece, cincisprezece ani tinerii de astăzi vor întemeia famiili şi trăi într-un municipiu rezultat şi din vocea lor” – a spus Korodi Attila.

 

26 februarie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO