ŞTIRI CONSILIUL LOCAL PRIMĂRIA INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC INSTITUŢII RECENSĂMÂNT 2022

HARGHITA-BĂI, PE DRUMUL REPUTAŢIEI EUROPENE DE TRIATLON


Harghita-Băi va găzdui campionatul naţional de triatlon şi duatlon de iarnă în ziua de 26 februarie 2021, iar conducerea municipiului Miercurea-Ciuc şi iniţiatorii evenimentului au intenţia de a dezvolta locaţia la nivelul de Campionat European. Primarul Korodi Attila, şi din partea organizatorilor Koncz Alexandru şi Miklós Edit au prezentat astăzi evenimentul în cadrul unei conferinţe de presă. Termenul de înscriere este 23 februarie, marţi, ora 24,00.

 

Probele triatlonului de iarnă sunt alergarea, ciclismul şi schi fond, iar probele duatlonului alergarea şi ciclismul. În România întemeietorul triatlonului de iarnă este sportivul Koncz Alexandru, preşedintele Clubului Sportiv VO2MAX, care împreună cu preşedintele Asociaţiei Olimpik, schioarea Miklós Edit au stabilit locaţia campionatului naţional din 2021 în Harghita-Băi. Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc este coorganizatorul evenimentului.

„Din punctul de vedere al municipiului şi al Harghita-Băi concursul deschide o direcţie nouă. Este scopul nostru comun de a dezvolta locaţia pentru a putea fi gazda evenimentelor pe nivel european” – a declarat Korodi Attila. A mai subliniat: consursul este şi un exemplu organizatorilor de evenimente sportive, o dovadă, că Miercurea-Ciuc este menit în amenajarea noilor locaţii sportive.

Probele au fost prezentate de către Miklós Edit. Locaţia alergării este Pasul Tolvajos, iar traseul ciclistilor va fi drumul judeţean până la Harghita-Băi. (În ziua de 26 februarie, vineri în intervalul orelor 9,30–12,00 circulaţia autovehiculelor va fi oprită pe ruta menţionată.) În Harghita-Băi va mai avea loc o probă: o a doua alergare pentru duatlonişti, şi schi fond pentru triatlonişti. Deşi pistele nu sunt foarte tehnice, se poate spune că sunt dificile datorită naturii cursei de sprint, au explicat organizatorii.

Koncz Alexandru „Sasa” a declarat: termenul de înscriere este 23 februarie 2021, ora 24,00. Condiţia înscrierii este licenţa Federaţiei Română de Triatlon, care se poate obţine online, pe baza unei adeverinţe medicale solicitată de la medicul de familie. Campionatul este dedicat profesioniştilor şi amatorilor, în mai multe categorii de vârstă.

Mai multe detalii găsiţi aici.

19 februarie 2021

[înapoi]

Ofertă de programe

OCT INEFFABLE feat. BILL LAURANCE – concert
29
OCT MÁRTON ÁRPÁD 80+1 - expoziţie
08
IUN UNSCENE – Festivalul Universităţilor de Arte
08
SEP  
21
SEP FILMTETTFESZT – POVEŞTI MĂRUNTE
20

 PUBLICAŢII DESPRE ORAŞ


  GALERIE FOTO